Super Mario 64, în condiţie "aproape perfectă", vândut cu 1,5 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un joc Super Mario 64, lansat simultan cu Nintendo 64 în 1996, a fost vândut cu 1,5 milioane de dolari la licitaţie, fiind unul dintre cele cinci existente la nivel mondial în stare bună. 

Jocul Super Mario 64 a doborât și recordul stabilit vineri de un joc Legend of Zelda. Acel exemplar original Nintendo Entertainment System (NES) s-a vândut cu 870.000 de dolari, fiind timp de 2 zile cel mai scump joc video din lume.

Cele două jocuri nu au atras aceste sume uriașe pentru că ar fi fost disponibile doar pe acele platforme - Nintendo le-a relansat pe ambele și pentru consola Nintendo Switch, ci mai degrabă pentru că dețineau statutul de obiecte de colecție.

Clasificat în stare "aproape perfectă"

 

Jocul Super Mario 64 a fost clasificat de compania Wata cu un rating de 9,8 A++ - adică în stare aproape perfectă, cu sigiliul intact, produsul fiind considerat "ca nou". Un rating ridicat nu este suficient să garanteze un preț ridicat de vânzare, însă ajută. O altă copie a jocului Super Mario 64, cu un rating 9,6 A++, s-a vândut în cadrul aceleiași licitații cu 13.200 de dolari.

Super Mario 64 a fost cel mai bine vândut titlu pentru consola Nintendo 64 și este considerat un joc important în istoria jocurilor video. El a marcat și trecerea lui Mario în lumea tridimensională. Deși mulți gameri consideră în prezent că Super Mario 64 nu a îmbătrânit bine și are lipsuri evidente, el este considerat în continuare unul dintre cele mai bune jocuri video făcute vreodată. scrie Digi24.

Heritage Auctions, casa de licitații aflată în spatele recordului, a fost surprinsă de prețul uriaș atras de joc, în special întrucât înainte licitației jocul Legend of Zelda s-a bucurat de mai multă atenție.

Jocul Legend of Zelda avea un rating 9,0 A, era sigilat, si a devenit în timp unul dintre cele mai faimoase din catalogul de jocuri Nintendo. Organizatorii licitației se așteptau să obțină un preț ridicat pentru că exemplarul în cauză era unul dintre primele produse care încă mai există. Potrivit Heritage Auctions, mai există un singur exemplar din această serie inițială, iar acesta ar putea să nu fie oferit niciodată la vânzare. "Acest exemplar este cea mai veche copie sigilată pe care cineva poate spera s-o obțină', a anunțat casa de licitație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel