Super-Luna Plină Sturion, 12 august. Cum ne influențează viața
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 09 aug 2022, 16:17
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RAVENA LAGES)
Pe 12 august 2022 avem o Lună Plină. De data aceasta este vorba despre o super-Lună Plină „sturion”. Când se petrece o Lună Plină, de ce anume este numită super-Lună, mai mult, de ce se cheamă „sturion” și ce îți poate aduce în viață? Cum putem profita de fazele Lunii? Află mai jos!

În 2022 ne-am bucurat deja de trei Super-Luni Pline în mai, iunie și iulie, aceasta fiind a patra și ultima pe anul acesta. Se pare că și în 2023 și în 2024 vom avea tot patru Super-Luni Pline la rând, în timp ce în 2025 doar trei. 

G Ad:

De ce se numește Luna Plină „Sturion”?

Conform eu.usatoday.com, Luna Plină din august este o Lună-Sturion deoarece sturionul gigantic de la Great Lakes și de la Lacul Champlain era prins de cele mai multe ori în această perioadă. Sturionii sunt niște pești extrem de mari, care păstrează o structură neschimbată de mai bine de 100 de milioane de ani. Sunt cu totul și cu totul speciali, iar în prezent sunt protejați din cauză că numărul lor a scăzut dramatic. Potrivit guinnessworldrecords.com, cel mai scump caviar se numeşte „Almas” sau „caviar beluga” şi provine de la un peşte din specia Huso huso, din familia sturionilor. Preţul unui kilogram este de aproximativ 34.500 de dolari. În 2013, datele World Wild Found prezentate în cadrul lansării proiectului „Protejaţi sturionii, cel mai valoros dar al naturii” au arătat că România şi Bulgaria, care erau cei mai importanţi exportatori de caviar provenit de la sturionii sălbatici din zona Dunării, deţineau cea mai mare populaţie naturală la această specie din Uniunea Europeană. Prohibiţia la sturion a fost introdusă în România în 2006, iar în Bulgaria în 2011.

De ce au Lunile Pline nume? Ei bine, în Almanahul Bătrânului Fermier (Old Farmer's Almanac) acestea sunt numite în funcție de vechi tradiții din toată lumea. Numele pe care le primesc se aplică întregului ciclu lunar, nu doar Lunii Pline. În septembrie, așadar, vom avea Luna „Recoltei”, iar în octombrie pe cea „a Vânătorului”.

Puterea secretă a Lunii

În astrologie Luna guvernează tărâmul emoțiilor subconștiente, partea din noi înșine pe care de multe ori nu o putem exprima, dar pe care o simțim la un nivel profund. Semnul tău lunar, sau semnul și amplasamentul în care se afla Luna când te-ai născut, dictează de ce are nevoie sinele tău interior. Dacă cineva se confruntă cu o problemă de sănătate mintală, în zilele de Lună Plină sau Lună Nouă este mult mai afectat decât de obicei. Luna scoate în evidență ceea ce ești tu cu adevărat. Luminează ceea ce ai tu în interior, intensifică trăirile pe care le ai. Dacă ești iubitor, vei fi mai iubitor decât de obicei, dacă ești recunoscător, vei simți o recunoștință mai mare decât de obicei, dar dacă în lumea ta lăuntrică este haos, atunci acesta va căpăta nuanțe mai accentuate. Aceasta este, de fapt, puterea secretă a Lunii. Mărește, sporește, intensifică tot ceea ce ești.  Ar trebui să îi folosești în mod conștient energia ca să mărești calitățile pe care dorești să le manifești în mod conștient. Bine ar fi să te cunoști mai bine, să ai capacitatea de a medita la ceea ce ești tu și la ce vrei să fii în loc să rămâi o victimă a unor faze lunare care par a se juca cu lumea subconștientului tău.

Citește mai departe pe astrosens.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro