Super-alimentele care te vor ajuta să ai o dantură perfectă. "Ne curăţă saliva şi ne împrospătează respiraţia, acţionând ca un înălbitor natural"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol ce alimente trebuie să consumi pentru a avea o dantură sănătoasă si albă.

Medicul stomatolog Denisa Tutunaru a vorbit despre super-alimentele care ne ajută să ne păstrăm dinții cât mai sănătoși și albi, explicând totodată și care sunt alimentele care fac rău danturii.

"Este bine să avem o dietă echilibrată, mai ales în această perioadă. Există alimente benefice și alimente nocive pentru dinții noștri. Dacă am putea să consumăm cât mai mult din cele benefice, ar fi bine, însă de multe ori le alegem pe cele nocive. Alegem băuturile carbogazoase, alegem să consumăm alcool. Chiar și sucurile cu gheață nu ne fac bine, pentru că avem acel obicei de a consuma gheața, chiar de a sparge gheaţa între dinți", a spus medicul Denisa Tutunaru.

Alimentele care ne strică dantura

Potrivit medicului, printre alimentele care dăunează dinților se numără: cafeaua, vinul, energizantele, sosurile, sucurile de fructe, înghețata de fructe și alcoolul.

"Se pot forma microfisuri la nivelul smalţului și aceste lucruri, în timp. creează eroziuni dentare. Nu avem altceva de făcut decât să evităm aceste lucruri.

Băutura cu gheață nu face bine în această perioadă, schimbările astea de temperatură, șocurile termice, de asemenea. Totodată, trebuie să înțelegem că bacteriile rele din cavitatea noastră orală se hrănesc cu zahărul, iar zahărul nu se găseşte doar în dulciuri. Zahărul este un aliment lipicios care ne rămâne pe placa bacteriană", a mai explicat medicul stomatolog.

"Ţelina este un super-aliment"

Cât despre alimente bune pentru dantură, printre acestea se numără: apa, laptele, iaurtul, merele, peștele, nucile și ghimbirul.

"Apa minerală are dioxid de carbon, iar aceasta creează un mediu acid în cavitatea noastră orală. Tot ceea ce trebuie să facem noi este să încercăm să grupăm mesele pe perioade cât mai scurte și să avem perioade de repaus alimentar. Să consumăm mere, morcovi, conopidă.

Ţelina este un super-aliment care echilibrează saliva și ne protejează. Ananasul conține fenol, vitamina A şi E. Acest fruct ne protejează și echilibrează tot ce înseamnă florea bacteriană. Ne curăţă saliva şi ne împrospătează respiraţia. Mai mult, ananasul conţine xylitol, pe care îl găsim în gumele de mestecat fără zahăr, acţionând ca un înălbitor natural", a spus medicul Denisa Tutunaru în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel