Supa Tom Yum. Rețeta celebră din Thailanda
Ai încercat , până acum, celebra supă Tom Yum? Dacă nu, ar fi timpul să pui în practică această rețetă delicioasă din Thailanda.
Ingrediente
450 g creveţi
1 litru fond de pui (sau supa preparată din cubuleţe de concentrat)
6 tulpini de lemongrass tocate mărunt
10 frunze de limetă kafru tăiate julienne
225 g ciuperci de paie bine scurse
3 linguri de sos de peşte
4 linguri de suc de limetă
2 cepe verzi tocate mărunt
10 fire proaspete de coriandru tocate
2 ardei iuţi roşii curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
2 cm bucată de ghimbir feliată şi apoi tăiată julienne
1 felie de galangal uscat, zdrobită puţin
1 linguriţă de zahăr de palmier sfărâmat
frunze proaspete de coriandru
Cum se prepară
Se decortichează creveţii, lăsând codiţele intacte. Se curăţă creveţii de vinişoare, se spală bine şi se scurg cu grijă. Se dă fondul în clocot. Se adaugă lemongrass, ghimbir, galangal şi jumătate din frunzele de limetă kafru, potrivit petitchef.ro. Se fierb încet, 5-6 minute, până ce supa devine aromată. Se adaugă ciupercile şi creveţii şi se fierb încet, până ce creveţii se fac roz-portocalii. Atenţie, în tot acest timp, thailandezii nu amestecă supa, căci, spun ei, va căpăta un uşor iz de la creveţi.
BONUS: Creveți la tigaie cu usturoi. Rețeta delicioasă
Ingrediente:
250 g creveţi
3 căţei de usturoi
10ml ulei de măsline
30g unt
Pentru final/Ingrediente umplutură
50ml suc de portocale
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper
Pentru servire
paste/pâine prăjită
felii de lămâie
Cum se prepară
Într-o tigaie încăpătoare de teflon se pune uleiul de măsline, untul şi 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri. Ai grijă să adaugi creveţii imediat ce acesta a căpătat o nuanţă gălbuie. Când este maro, deja începe să prindă gust amar, scrie bucatariaioanei.ro. Sotează creveţii timp de 2-3 minute. Creveţii proaspeţi se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu o paletă astfel încât căldura să îi prindă pe toate părţile, timp de 2 minute.
Cei prefierți se condimentează şi trec direct în a doua etapă, în care această reţetă de creveţi presupune adăugarea sucului de portocale şi ţinerea pe foc timp de 2 minute. La final adaugi busuiocul şi pătrunjelul mărunţit, restul căţeilor de usturoi, trecuţi prin presă. Mai laşi maxim 1 minut pe foc, amestecând, şi apoi tragi tigaia deoparte. Serveşte alături de paste sau pâine prăjită
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News