Ingrediente
450 g creveţi
1 litru fond de pui (sau supa preparată din cubuleţe de concentrat)
6 tulpini de lemongrass tocate mărunt
10 frunze de limetă kafru tăiate julienne
225 g ciuperci de paie bine scurse
3 linguri de sos de peşte
4 linguri de suc de limetă
2 cepe verzi tocate mărunt
10 fire proaspete de coriandru tocate
2 ardei iuţi roşii curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
2 cm bucată de ghimbir feliată şi apoi tăiată julienne
1 felie de galangal uscat, zdrobită puţin
1 linguriţă de zahăr de palmier sfărâmat
frunze proaspete de coriandru
Cum se prepară
Se decortichează creveţii, lăsând codiţele intacte. Se curăţă creveţii de vinişoare, se spală bine şi se scurg cu grijă. Se dă fondul în clocot. Se adaugă lemongrass, ghimbir, galangal şi jumătate din frunzele de limetă kafru, potrivit petitchef.ro. Se fierb încet, 5-6 minute, până ce supa devine aromată. Se adaugă ciupercile şi creveţii şi se fierb încet, până ce creveţii se fac roz-portocalii. Atenţie, în tot acest timp, thailandezii nu amestecă supa, căci, spun ei, va căpăta un uşor iz de la creveţi.
BONUS: Creveți la tigaie cu usturoi. Rețeta delicioasă
Ingrediente:
250 g creveţi
3 căţei de usturoi
10ml ulei de măsline
30g unt
Pentru final/Ingrediente umplutură
50ml suc de portocale
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper
Pentru servire
paste/pâine prăjită
felii de lămâie
Cum se prepară
Într-o tigaie încăpătoare de teflon se pune uleiul de măsline, untul şi 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri. Ai grijă să adaugi creveţii imediat ce acesta a căpătat o nuanţă gălbuie. Când este maro, deja începe să prindă gust amar, scrie bucatariaioanei.ro. Sotează creveţii timp de 2-3 minute. Creveţii proaspeţi se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu o paletă astfel încât căldura să îi prindă pe toate părţile, timp de 2 minute.
Cei prefierți se condimentează şi trec direct în a doua etapă, în care această reţetă de creveţi presupune adăugarea sucului de portocale şi ţinerea pe foc timp de 2 minute. La final adaugi busuiocul şi pătrunjelul mărunţit, restul căţeilor de usturoi, trecuţi prin presă. Mai laşi maxim 1 minut pe foc, amestecând, şi apoi tragi tigaia deoparte. Serveşte alături de paste sau pâine prăjită
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema