Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supă parfumată de ciuperci cu brânză. Cu siguranță vei mai cere o porție. Sursa - Pexels
Supă parfumată de ciuperci cu brânză. Cu siguranță vei mai cere o porție. Sursa - Pexels
Pregătiți o supă delicioasă și sățioasă pentru prânz, iar casa va mirosi a toamnă.

Dacă vă plac ciupercile, vă recomandăm să nu vă limitați la feluri secundare și gustări. Din aceste legume se pot face supe minunate. Mirosul parfumat și incomparabil al ciupercilor va umple întreaga bucătărie.

Ingrediente:

400 grame de ciuperci,

1 ceapă,

3 cartofi,

1 legătură de verdeață,

2 linguri de ulei vegetal,

250 grame de brânză topită,

2,5 litri de apă.

 

Modul de preparare

Ciupercile se taie în cuburi mici. Tăiați ceapa și cartofii în bucăți mici. Tocați verdeața. Brânza se dă prin răzătoare. Ceapa se prăjește în uleiul încins. Apoi se adaugă ciupercile. 

În altă oală, se pun cartofii la fiert. După ce ciupercile s-au înmuiat, adăugați brânză topită în tigaie. Peste câteva minute, transferați ciupercile prăjite cu ceapă și brânză în oala cu cartofi.

Aveți un dovleac? Nu ratați această rețetă. Se prepară în sos de smântână și este senzațional

La final se adaugă verdeață tocată, sare și piper după gust. Dacă doriți, mixați supa cu un blender, pentru a o transforma în supă cremă. Poftă bună!

Ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului   

   

Deși nu au clorofilă precum plantele și nu sunt foarte bogate în calciu, ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului nostru. În primul rând, au rol diuretic, sunt bogate în antioxidanți și fibre. Această formulă te ajută să slăbești, să elimini excesul de apă, să îți detoxifici organismul, reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație sau indigestie.

Conținutul de substanțe active, mai exact antioxidanții, vitaminele și mineralele, oferă ciupercilor chiar și un rol anticancerigen. Ciupercile ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întăresc sistemul imunitar, ne apără de infecții și de extinderea formațiunilor tumorale.

 

BONUS. Desertul care creează dependență: se prepară în 5 minute, fără cuptor și fără făină

Vă oferim rețeta unui desert, gata în 5 minute, care se prepară fără cuptor și fără făină.

Pentru a face acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:

napolitane -  250 grame,
brânză de vaci 5% - 500 grame,
iaurt natural - 250 ml,
zahăr - 80-100 grame,
apă - 100 ml,
gelatină - 10 grame,
cacao - 1 lingură.

Pentru glazură:

ciocolată - 100 grame,
lapte - 4-5 linguri și alune tocate - un pumn.

Cum se prepară desertul 



În primul rând, trebuie să pregătiți gelatina: o puneți în apă, amestecați și lăsați-o să se umfle. Transferați napolitanele într-un bol și măcinați-le cu un blender. 

Luați o tavă cu inel detașabil, cu diametrul de 18 cm, tapetați-o cu hârtie de copt și puneți compoziția de napolitane, care trebuie întinsă bine.

Ai prea multe mere? Prepară niște gogoși pufoase și delicioase

Dați forma cu napolitane în frigider și ocupați-vă de cremă. Puneți brânza într-un castron, adăugați zahărul și iaurtul natural și amestecați bine cu un mixer.

Topiți gelatina umflată în baie de aburi și turnați-o în bolul cu brânză și amestecați bine. Acum împărțiți crema în două boluri. În unul din boluri turnați cacao și amestecați.

Acum scoateți forma din frigider și puneți câte două linguri din fiecare bol de cremă peste napolitane, alternându-le.  Procedați așa până terminați toată crema. Cu o scobitoare amestecați ușor cele două creme. 

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante

Dați tortul la frigider pentru 1-2 ore, până se întărește complet. Tortul poate fi lăsat așa sau acoperit  cu glazura de ciocolată. Pentru asta, tocați ciocolata, turnați lapte fierbinte și amestecați până se omogenizează. Acoperiți suprafața tortului cu glazură de ciocolată. Puneți din nou tortul în frigider, ca glazură să se întărească. La final, puteți decora tortul cu alune tocate. Tăiați tortul și serviți-l cu ceai. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel