Supă franțuzească de ceapă cu crutoane. Rețeta clasică
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supă franțuzească de ceapă cu crutoane. Rețeta clasică.  Sursa - pixabay.com
Supă franțuzească de ceapă cu crutoane. Rețeta clasică. Sursa - pixabay.com
Supa de ceapă este un preparat delicios, interesant și destul de simplu.

Ingrediente:

unt - 80 grame,

ceapa dulce - 3 bucăți,

usturoi - 2 căței,

supă de vită - 1,5 litri,

coniac - 50 grame,

frunză de dafin - 1 bucată,

cimbru proaspăt - 2 linguri,

sare și piper negru după gust,

o baghetă,

brânză rasă - 120 grame.

 

Rețeta pas cu pas

Tăiați ceapa în rondele subțiri și tocați usturoiul. Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa. Căliți ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți până când ceapa este aurie și caramelizată, circa 20 de minute. Asigurați-vă că ceapa nu se arde.

Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

Adăugați usturoiul. Transferați apoi amestecul de ceapă și usturoi într-o cratiță și adăugați bulionul, coniacul, frunza de dafin și cimbru. Fierbeți cel puțin o oră. Asezonați supa cu sare și piper. 

Împărțiți supa în boluri pentru cuptor și puneți câte 2 felii de baghetă pe fiecare bol. Adăugați brânza mărunțită deasupra baghetei. Coaceți supa până când brânza se topește și se rumenește, adică circa 3 minute. Poftă bună!

Vezi și:

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

Șnițelele de varză au un gust unic. Se fac foarte ușor, rapid și fără prea multe bătăi de cap. Cei care le-au gustat spun că sunt mai bune decât cele din carne. Dacă încă nu le-ați încercat, vă recomandăm să le preparați.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

varză - 500 de grame,
apă - 800 mililitri,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 4 linguri,
piper negru măcinat - 1 linguriță.

Rețeta pas cu pas


Se toacă mărunt varza și se transferă într-o oală. Se adaugă apă și se pune pe aragaz. Varza se fierbe circa zece minute. Scurgeți apa și lăsați varza să se răcească.

O tigaie se pune pe foc. Turnați ulei și prăjiți ușor ceapa tocată și usturoiul pisat. În bolul cu varză se adaugă ouăle, ceapa și usturoiul. 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați bine. Acum cu o lingură, luați câte puțin aluat și puneți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți șnițelele pe ambele părți la foc mediu. Poftă bună!

Vezi și:

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

După cum știm cu toții, prezența pâinii este esențială la masă și nu putem lipsi niciodată de acest produs. 

Pentru peroanele care coc pâine acasă sau, mai ales, pentru cele care sunt la dietă există o rețetă foarte ușoară, care le permite să facă pâinici delicioase fără carbohidrați în doar 5 minute.

Aceste pâinici delicioase vă vor uimi. Pe lângă faptul că pot fi consumate la prânz și cină, pâinicile  fără carbohidrați pot fi consumate și la micul dejun.

Mai jos, vă oferim rețeta de pâini fără carbohidrați. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 15 minute, timp total - 25 minute, porții - 4 pâini, calorii - 45.

Ingrediente:

2 ouă,

2 linguri de crema de brânză,

1 praf de copt,

ulei.

Pregătirea rețetei

O tavă  se acoperă cu hârtie de copt. Puteți unge hârtie de copt cu puțin ulei la alegere. În ceea ce privește brânza, dacă este o brânză tare, trebuie mai întâi topită și, după ce a fost topită, trebuie răcită complet.

Ulterior separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați energic gălbenușurile cu brânza până abțineți un amestec omogen și fără cocoloașe.

Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

Albușurile, puse într-un vas destul de mare, se mixează cu praful de copt. Luați vasul cu brânză și gălbenușurile și adăugați-le în vasul cu albușuri Această procedură trebuie făcută foarte ușor, pentru ca albușurile să nu se destrame.

Acesta este un pas oarecum dificil și, prin urmare, este necesar să îl faceți cu mare atenție.În acest moment, faceți pâinicile puneți-le în tava acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Când sunt coapte, scoateți pâinicile din cuptor, lăsați-le să se răcească și serviți-le pe masă.

Pune dovleceii într-o pungă, condimentează-i și aperitivul e gata. Au 90 de calorii și sunt senzaționali

Aceste  pâinici sunt ideale pentru celiaci, sportivi și pentru cei care urmează diete bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați. În plus, durează 10 minute pentru a le face și 15 minute pentru a le coace.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel