Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Supă de roșii cu buline. Rețeta inedită

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ron Lach) (
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ron Lach) (

Supă de roșii cu buline? Sigur că da! Nu este nicio glumă. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 1 kg rosii cherry
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
 40 g unt
 1/2 litri apă
 1 praf sare

Pentru servit

- 2 linguri smântână

Cum se prepară

Legumele se curăţă, se taie în patru şi se pun într-o oală cu apă. Se presară sare şi se lasă la fiert 30 de minute. După acest timp, se pasează sau se mixează ingredientele, se adaugă unt şi se repartizează în boluri, potrivit retete.unica.ro. Se picură smântâna în aşa fel încât supa să devină atractivă.

Vezi și: Cea mai bună salată pe care ai gustat-o vreodată. Preparare ușoară, gust fantastic: Conține și cartofi prăjiți

Rețetă hummus libanez. La cât e de gustos, vei mânca mereu de acum înainte!

BONUS: Penne all' arrabbiata. Rețeta delicioasă de post

Ingrediente

600 gr roşii (bine coapte)
2 căţei mari de usturoi
1 ardei iute (crud sau uscat; sau fulgi chili)
1/2 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă rasă zahăr
5 frunze mari de busuioc proaspăt (sau 3 fire pătrunjel)
2 linguri ulei măsline
250 gr penne
100 gr mozzarella (opţional; nu se adăugă în varianta de post)
sare, piper

Cum se prepară

Se pune multă apă la fiert cu sare. Se încălzeşte uleiul. Se adaugă usturoiul şi ardeiul iute tăiat felii. Se prăjeşte la foc foarte mic până începe să se rumenească uşor. Se adaugă roşiile decojite şi mixate în robot (dacă nu aveţi robot le puteţi da pe razătoare) şi oregano. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Aduceţi la fierbere. Adăugaţi pastele în apa care fierbe.

Fierbeţi sosul de roşii, la foc mediu, timp de aproape 15 minute. Amestecaţi din când în când în el, mai ales mai spre final. Gustaţi sosul şi dacă pare acid adăugaţi zahărul. Când sosul e gata, mixaţi-l foarte puţin cu un blender vertical, potrivit e-retete.ro.

Adăugaţi busuiocul tăiat, pastele scurse şi mozzarella ruptă bucăţele. Amestecaţi rapid, până pastele sunt acoperite de sos şi mozzarella e topită. În timp ce amestecaţi, gustaţi de sare. Se servesc imediat, cât sunt calde.

Vezi și: Paste cu ton și smântână. Rețeta rapidă adorată de gurmanzi

Salată de fructe, un desert fresh și delicios. Rețeta este simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel