Supa de legume care scade glicemia, colesterolul și detoxifică organismul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supa de legume care scade glicemia, colesterolul și detoxifică organismul. Sursa - pixabay.com
Supa de legume care scade glicemia, colesterolul și detoxifică organismul. Sursa - pixabay.com
Sezonul rece este acea perioadă a anului când putem savura o supă de legume, excelentă pentru a ne încălzi.

Pregătiți această supă și veți pune pe masă un preparat super sănătos și autentic, făcut din cartofi, morcovi și dovlecei. Trei legume cu un conținut ridicat de fibre, care reglează glicemia, colesterolul și contribuie la funcționarea regulată a intestinului.

Cele trei legume conțin oxidanți, care contracarează acțiunea radicalilor liberi. În cele din urmă, morcovii au proprietăți laxative, diuretice, purificatoare și antioxidante. Prezența vitaminei C și a beta-carotenului întăresc sistemul imunitar, iar vitamina A este foarte bună pentru ochi și piele. 

Paste delicioase cu vinete. Cum să le prepari dietetice cu doar o lingură de ulei

Timp de preparare -  15 minute, timp de gătire - 30 minute, timp total - 45 minute, porții -  6, calorii -  120 pentru o porție.

Ingrediente:

1 cartof tăiat cubulețe,

1 dovlecel mic tăiat cubulețe,

1 morcov dar prin răzătoare,

1 ceapă tocată,

60 grame de paste mici la alegere,

2 linguri de smântână,

2 linguri de făină,

1 frunză de dafin,

1 mână de mazăre congelată,

suc de lămâie,

un strop de ulei de măsline,

piper, sare, nucșoară și frunze de dafin.

Pregătirea supei

Mai întâi, turnați un strop de ulei într-o oală și puneți-o pe aragaz. Adăugați ceapa și morcovul. Amestecați legumele și lăsați-le să se înmoaie la foc mic. Adăugați puțină apă și gătiți legumele câteva minute. Acum adăugați mazărea, dovleceii și cartofii.

Omletă cu dovleac și cartofi, la cuptor. Este dietetică, dar foarte gustoasă

Acoperiți legumele cu multă apă, adăugați nucșoara, două frunze de dafin și amestecați. Acoperiți oala cu un capac și gătiți supa timp de 30 de minute

Gustați supa și asezonați-o cu sare și piper dacă este necesar. Acum este momentul să adăugați și pastele.

În timp ce supa fierbe, puneți smântâna și făina într-un castron mic și amestecați-le. Luați un polonic de supă și adăugați lichidul în castronul cu smântână și făină. Amestecați cu un tel, ca să evitați formarea de cocoloașe.

Încorporați acest amestec în supă, puțin câte puțin, amestecând continuu. La final stoarceți puțin suc de lămâie în supă și opriți aragazul. Poftă bună!

Vezi și:

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

Șnițelele de varză au un gust unic. Se fac foarte ușor, rapid și fără prea multe bătăi de cap. Cei care le-au gustat spun că sunt mai bune decât cele din carne. Dacă încă nu le-ați încercat, vă recomandăm să le preparați.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

varză - 500 de grame,
apă - 800 mililitri,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 4 linguri,
piper negru măcinat - 1 linguriță.

Rețeta pas cu pas


Se toacă mărunt varza și se transferă într-o oală. Se adaugă apă și se pune pe aragaz. Varza se fierbe circa zece minute. Scurgeți apa și lăsați varza să se răcească.

O tigaie se pune pe foc. Turnați ulei și prăjiți ușor ceapa tocată și usturoiul pisat. În bolul cu varză se adaugă ouăle, ceapa și usturoiul. 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați bine. Acum cu o lingură, luați câte puțin aluat și puneți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți șnițelele pe ambele părți la foc mediu. Poftă bună!

Vezi și:

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

După cum știm cu toții, prezența pâinii este esențială la masă și nu putem lipsi niciodată de acest produs. 

Pentru peroanele care coc pâine acasă sau, mai ales, pentru cele care sunt la dietă există o rețetă foarte ușoară, care le permite să facă pâinici delicioase fără carbohidrați în doar 5 minute.

Aceste pâinici delicioase vă vor uimi. Pe lângă faptul că pot fi consumate la prânz și cină, pâinicile  fără carbohidrați pot fi consumate și la micul dejun.

Mai jos, vă oferim rețeta de pâini fără carbohidrați. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 15 minute, timp total - 25 minute, porții - 4 pâini, calorii - 45.

Ingrediente:

2 ouă,

2 linguri de crema de brânză,

1 praf de copt,

ulei.

Pregătirea rețetei

O tavă  se acoperă cu hârtie de copt. Puteți unge hârtie de copt cu puțin ulei la alegere. În ceea ce privește brânza, dacă este o brânză tare, trebuie mai întâi topită și, după ce a fost topită, trebuie răcită complet.

Ulterior separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați energic gălbenușurile cu brânza până abțineți un amestec omogen și fără cocoloașe.

Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

Albușurile, puse într-un vas destul de mare, se mixează cu praful de copt. Luați vasul cu brânză și gălbenușurile și adăugați-le în vasul cu albușuri Această procedură trebuie făcută foarte ușor, pentru ca albușurile să nu se destrame.

Acesta este un pas oarecum dificil și, prin urmare, este necesar să îl faceți cu mare atenție.În acest moment, faceți pâinicile puneți-le în tava acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Când sunt coapte, scoateți pâinicile din cuptor, lăsați-le să se răcească și serviți-le pe masă.

Pune dovleceii într-o pungă, condimentează-i și aperitivul e gata. Au 90 de calorii și sunt senzaționali

Aceste  pâinici sunt ideale pentru celiaci, sportivi și pentru cei care urmează diete bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați. În plus, durează 10 minute pentru a le face și 15 minute pentru a le coace.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel