Supă de chimen, aliatul femeilor în sezon estival. Reţeta simplă şi rapidă
Temperaturile cresc, la fel şi disconfortul când vine vorba de sta în bucătărie, la cratiţă. Vă recomandăm un fel de mâncare uşor, care se face în doar câteva minute şi, în plus, tratează cele mai multe din afecţiunile la stomac.
E prea cald ca să stai cu orele lângă foc, în bucătărie şi să pregăteşti mâncăruri complexe care te-ar face seara să pici de oboseală, nu-i aşa? Ei bine, o supă simplă de chimen te scoate din încurcătură în orice moment. E uşor de făcut, te ţine sătul şi mai şi slăbeşti câteva kilograme dacă o consumi mai multe zile la rând.
Ai nevoie de:
1 litru apă
1 linguriță semințe de chimen
2 linguri ulei
2 linguri făină
Jumătate de linguriță de boia
Sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt
Crutoane de pâine prăjită sau biluţe crocante din comerţ
Cum se prepară
Într-o cratiță se pun împreună uleiul și semințele de chimen pe carele lăsăm la prăjit câteva minute. La scurt timp se ia vasul de pe foc și se adaugă făina și boiaua, amestecând continuu. Astfel veţi obţine consistenţa unui rântaş, esenţial în supele cremă.
Se adaugă apa şi se lasă să dea în clocot.
Se lasă la fiert până când făina și-a făcut efectul iar supa s-a îngroșat, astfel încât să ajungeţi să amestecaţi ca într-o cremă. Este momentul când se adaugă sarea, piperul și frunzele proaspete de pătrunjel.
Unii bucătari obişnuiesc să strecoare seminţele, dar bătrânii spun că efectele miraculoase pentru sănătate stau tocmai în aceste seminţe de chimen care ar trebui lăsate în supă.
Se serveşte cu crutoane sau pâine prăjită.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News