Supă de ardei capia, rețeta de post a lui Radu Darie
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Captura Foto sursa You Tube
Captura Foto sursa You Tube
Astăzi vom propune o supă de ardei capia. La un kilogram de ardei capia se va folosi un cartof de dimensiuni medii, o ceapă, câteva căpățâni de usturoi, sare, piper și ulei de măsline.

Pentru că suntem în perioda postului Sfintelor Sărbători Pascale și pentru că sunt la mare căutre rețetele de post, Chef Radu Darie, a preparat în ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Super Neatza de la Antena1, o delicioasă rețetă de supă cremă de ardei capia.

Este o rețetă simplă, cu ingrediente puține și foarte accesibile

Pe lângă gustul delicios și culoarea plăcută, interesant este modul de servire al supei creme. Pentru un plus de gust și sățietate, Radu a preparat și tofu marinat cu care a servit supa. Iar pentru cei care nu țin post, tofu se va înlocui cu brânză feta.

Supă cremă de ardei capia - Ingrediente

Pentru supa cremă: 1 kg ardei capia, 1 cartof de dimensiune medie, 1 ceapă mare, 5-6 căței de usturoisare și piper, 1-2 linguri cu ulei de măsline, 750 ml lapte de migdale.

Pentru servit: 300 gr tofu, 2-3 linguri cu ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi, 1/2 linguriță cu semințe de chimen, 1 linguriță cu boia afumată, 3 foi de dafin, fulgi de migdale pentru decor.

Mod de preparare

Pentru a oferi un gust desăvârșit supei creme, legumele se spală, se șterg bine, se curăță, după caz, se stropesc cu ulei de măsline și se dau pentru 45 de minute la cuptor, la 150 de grade Celsius. Ceapa și cartoful se curăță și se taie în bucăți mai mici, pentru a se pătrunde uniform.

După acest interval de timp, se curăță ardeii capia și se fierb împreună cu celelalte legume în lapte de migdale, pentru un timp scurt.Se scurg, se terc prin blender. Se potrivește textura supei creme cu lapte de migdale, scurs, adăugând câte puțin până când se obține o compoziție cremoasă. Se asezonează cu sare și piper.

Între timp, se marinează tofu porționat în cuburi mici. Se caramelizează câțiva căței de usturoi în ulei de măsline, apoi se amestecă cu boia dulce și afumată, cu semințe de chimen și foi de dafin. Cuburile de tofu se pun în acest amestec și se lasă câteva ore, amestecându-le constant pentru o marinare optimă.

Supa cremă de ardei capia se va servi cu aceste cuburi de tofu marinate și se decorează cu fulgi de migdale.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de supă cremă de ardei capia cu tofu marinat, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Radu Darie în ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel