Supă cremă de usturoi. Pe cât de gustoasă, pe-atât de sănătoasă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: captură Instagram
Foto: captură Instagram
Supa de usturoi este o supă pe care o veţi face din ce în ce mai des. De ce? Pentru că e... absolut delicioasă! Dacă ați fiert niște carne și nu știți ce să faceți cu zeama, iată o idee.

Aroma de usturoi din această supă cremă este delicată, iar supa în sine este foarte gustoasă și hrănitoare. Un adaos de crutoane o va face și mai sățioasă. Înainte de a vă apuca de gătit, merită să vă amintiți câteva din beneficiile usturoiului. Are așa de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. Usturoiul conține vitamine precum vitaminele B, C, E, K, PP și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan sau seleniu.

Susține imunitatea deoarece conține alicină și alinază. Ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene. Usturoiul este și un antiinflamator natural, tot datorită alicinei și a altor compuși sulfurați.  De asemenea, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate.

Ingrediente pentru 4 porții:

1 lingură de unt

1 lingură de ulei de măsline

10-12 căței de usturoi

1 lingură de făină de grâu

200 g cartofi

1 litru de bulion de legume sau supă de carne

2 triunghiuri de brânză topită

100 ml de cremă de brânză 30 %.

sare

piper

100 g brânză Emmenthaler

Mod de preparare

Se curăță, se spală și se taie cartofii în cuburi mai mici. Se decojește și se zdrobește usturoiul cu un cuțit lat, apăsându-l pe o planșetă. Se încinge uleiul și untul într-o oală, se adaugă usturoiul și se prăjește la foc mic. Usturoiul trebuie să se înmoaie, dar să nu se ardă, altfel supa va fi amară. Se adaugă 1 lingură de făină în usturoiul prăjit și, amestecând, se prăjește câteva secunde. Adăugați cartofii tăiați și gătiți la foc mai mare până când cartofii sunt moi (în cazul meu a durat 20 de minute).

Se toarnă supa într-un blender, se adaugă brânza topită și se mixează până devine cremoasă, se adaugă smântâna și se asezonează cu sare și piper. Se rade crema de brânză și se pune pe fundul fiecărui bol, se toarnă supa fierbinte de usturoi. Serviți supa de usturoi cu crutoane și presărați cu arpagic.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ᴍᴏɴɪᴋᴀ ᴍᴏʟᴇᴄᴋᴀ (@pysznieczyprzepysznie)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel