Supă clară, lichid ”de aur” datorită proprietăților sale de ”mângăiere” a organelor și eliminare a toxinelor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Supă clară reprezintă o bază bună pentru mai multe preparate. 

Patricia Rusu, nutriționist, a împărtășit pe Instagram o rețetă de supă clară, „care este o bază bună pentru diverse mâncăruri”.

„Acest lichid poate fi considerat supă sau un altfel de lichid „de aur” datorită rapidității de a fi pregătit, dar și proprietăților sale de „mângăiere” a organelor care au rol în trierea toxinelor și în eliminarea acestora și a reziduurilor. Uneori poate părea prea greu și anevoios să te apuci să pregătești o supă clară, pentru că te gândești la legumele care rămân și cu care nu prea ai ce face și nu vrei să le arunci, pentru a evita risipa alimentară. Însă, vin cu un sfat: Pune toate legumele de la această supă într-un blender și fă o supă cremă. Astfel, vei avea deja două mese dintr-o săptămână. Asta înseamnă să-ți pregătești în mod inteligent mâncarea pe o săptămână”, a scris, pe contul de Instagram, Patricia Rusu. 


Ingrediente pentru supa clară

1. -imagine fara descriere- (supa_clara_reteta_patricia_rusu_captura_instagram_60378400.jpg)

Supă clară. Mod de preparare

Pentru început, pune toate ingredientele într-o oală mare, fierbe-le și apoi lasă-le la foc mic între o oră și patru ore, în funcție de cât de crocante vrei să fie legumele. Strecoară supa. Pe cea clară o poți consuma ca atare sau cu legume, potrivit nutriționistului Patricia Rusu. 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol? Iată ce spune nutriționistul Patricia Rusu.

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău. Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”, și-a început astfel Patricia Rusu mesajul publicat pe contul de Facebook. 

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

bufeuri
arsuri la stomac
sângerări ale gingiilor
dureri de stomac roase
respirație urât mirositoare
gură și gât uscat

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol.

Ce să faci în schimb?

Începe ziua cu APĂ! 

(...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel