Urmărește emisiunea live
”Suntem țara accidentului la minut”. Ciuncan, UNSAR: Suntem campioni europeni la accidente. Număr dublu față de Polonia, triplu față de Cehia. Pierdem 1600 de suflete/an
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
”Suntem țara accidentului la minut”. Ciuncan, UNSAR: Suntem campioni europeni la accidente. Număr dublu față de Polonia, triplu față de Cehia. Pierdem 1600 de suflete/an / Foto: Pixabay
”Suntem țara accidentului la minut”. Ciuncan, UNSAR: Suntem campioni europeni la accidente. Număr dublu față de Polonia, triplu față de Cehia. Pierdem 1600 de suflete/an / Foto: Pixabay
Alexandru Ciuncan, p reședinte și director general al UNSAR, dar și președinte al CSR, a vorbit despre importanța siguranței rutiere în România. 

Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR, dar și președinte al CSR, a afirmat în cadrul conferinței "Siguranță rutieră și asigurări auto. Lecțiile ultimilor ani. Ce e de făcut?" că suntem ”țara accidentului la minut", cu peste 400.000 de accidente rutiere în fiecare an.

"Suntem țara accidentului la minut, avem peste 400.000 de accidente rutiere în fiecare an în România. (...)

Vorbim despre pagube materiale, însă cred că foarte important, mult mai important, este că vorbim despre vătămări corporale și decese. Și doar ca să avem un termen de comparație, frecvența accidentelor din România este aproape dublă față de cea din Polonia și aproape de trei ori mai mare față de cea din Cehia.

Alexandru Ciuncan: Nu numai că suntem campioni europeni la accidente, din păcate și plătim mai mult pentru ele

Acum sigur că nu numai că suntem campioni europeni la accidente, din păcate și plătim mai mult pentru ele. Plătim cam cu 28% în medie mai mult ca Polonia  pentru fiecare accident, sunt cifre oficiale obținute de la colegii noștri din alte țări. Însă nu vreau să insist pe acest aspect, toate acest cifre pălesc în fața tragediei umane. Pierdem în fiecare an din păcate 1.600 de suflete ca urmare a accidentelor rutiere. Sunt aproape la fel de mulți oameni pe cât a pierdut România în cutremurul din 1977. Acesta este contextul în care UNSAR a inițiat Coaliția pentru Siguranță Rutieră. Suntem acum 26 de membri și încă 14 companii, organizații, dar și persoane fizice ne-au solicitat deja să devină membri ai coaliției.

E un context în care trebuie să discutăm despre cum putem avea anul viitor o săptămână a siguranței rutiere, demers pe care sperăm să îl putem vedea dezbătut în Parlament. Acesta este contextul în care vom lansa o campanie media dedicată schimbării mentalităților atunci când vorbim despre trafic pentru că cu toții suntem fie pietoni, fie șoferi, fie intrăm în ambele categorii, însă indiferent de domeniul în care activăm, aceste tragedii umane pur și simplu trebuie evitate pe cât posibil", a spus Alexandru Ciuncan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel