
Datorită evoluției tehnologiei de criptografie care stă în spatele acestor monede virtuale, tehnica de criptare a devenit foarte performantă și acest aspect a dus la rețele de tranzacționare foarte sigure și atractive. În prezent, există peste 5000 de criptomonede și numărul este în creștere.
Mulți văd sistemul financiar descentralizat, creat de tranzacționarea cu monede virtuale, ca o alternativă foarte bună la vechiul sistem care își pierde din credibilitate și limitează libertatea financiară. Aceștia cred că noul sistem le poate oferi mai multă transparență și securitate.
Cei care folosesc criptomonedele pentru a paria online, de exemplu, au avantajul că le trebuie doar o conexiune stabilă la internet și nu mai este nevoie de un sistem bancar dezvoltat, cum este cazul națiunilor slab dezvoltate. Pe deasupra, se inventează noi criptomonede special pentru pariuri online, cum este CasinoCoin.
Industrii noi care îmbrățișează criptomonedele
Mai multe industrii au îmbrățișat beneficiile criptomonedelor și una dintre cele mai importante este cea a gamingului online. Jucătorii online își doresc în mare parte să poată schimba bunurile virtuale pentru o monedă cu care pot tranzacționa pe alte platforme. Astfel, noua tehnologie oferă industriei de gaming un mediu sigur și ușor de a se dezvolta.
Aproape jumătate din tranzacțiile cu Bitcoin sunt din zona de pariuri online. Acest lucru se datorează multiplelor beneficii printre care : rapiditatea aproape instantă a tranzacțiilor și păstrarea anonimității jucătorilor.
Alt aspect care oferă încredere jucătorilor care aleg să plătească cu criptomonede într-un cazino online este nivelul de siguranță ridicat dat de tehnologia blockchain care nu le permite operatorilor rău intenționați să trișeze sau să intervină în plățile către jucători.
Mai sunt și alte avantaje pentru jucătorii online iar la prima vedere pare că tranzacțiile cu criptomonede sunt soluția cea mai bună pentru cei care fac tranzacții online indiferent de motiv.
Probleme apar, în schimb, dintr-o perspectivă de reglementare deoarece este dificil să interzici acest tip de activitate, site-urile care folosesc tehnologia blockchain fiind rezistente la cenzură și nu pot fi furate. Fiindcă nu există bănci sau alte instituții financiare care să fie implicate în tranzacții, nu se prea pot impune reglementări și să nu uităm de “legendara” anonimitate dată de aceste tranzacții care sunt legate de portofele virtuale și nu de indivizi, aspect atractiv pentru cei care folosesc bani mai puțin curați.
Ți-am prezentat avantaje și dezavantaje ale criptomonedelor care devin din ce în ce mai populare dar, în același timp, nu sunt mulți care le înțeleg mecanismul de funcționare misterios care se ascunde în spatele unor softuri foarte avansate. Acest lucru, cuplat cu volatilitatea piețelor de tranzacționare, fac din criptomonede un risc asumat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Ambulanța a venit pentru Mircea Badea în direct, la Antena 3 CNN! Cât avea tensiunea
- Domeniile care scapă de plata CASS, după ce s-a aflat că vor scădea salariile. Anunţul lui Ciolacu
- Horoscop 28 septembrie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care trebuie să fie atentă la bani. Mare grijă cui împrumuți sau de la cine iei!
- Schengen. Gerhard Karner, nou mesaj privind șansele României de aderare
- Lovitură pentru OMV. Rareş Bogdan: Foarte bine că Marcel Ciolacu nu a acceptat! Ursula von der Leyen fusese informată de „Klaus”, cum îi spune ea
- Nehammer, ţinta criticilor în Austria. I-a trimis pe copii să mânânce fast-food şi îi critică pe austrieci că nu muncesc mai mult
- Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
- "Ne-am dus de mânuță la ea". Cine este femeia cu care Oana Zăvoranu ar fi fost înșelată: "A făcut tot posibilul să-l stoarcă de bani"
- Tancurile americane Abrams, folosite de armata ucraineană "când va fi momentul"
- De ce nu este bine să faci duș în fiecare zi. Motivele dezvăluite de un studiu de la Harvard