Summitul G20. Proteste de amploare la Roma. Mii de militanţi ecologişti şi susţinători ai comuniştilor au ieșit în stradă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Proteste de amploare au avut loc la Roma, împotriva Summitului G20.

Mii de persoane au demonstrat sâmbătă după-amiază, la Roma, împotriva Summitului G20 găzduit de capitala italiană, printre manifestanţi fiind militanţi pentru mediu şi susţinători ai comuniştilor, transmite dpa, scrie Agerpres. 

Demonstranţii ecologişti au mărşăluit dinspre sud către centrul istoric al Romei. Aproape în acelaşi timp, Partidul Comunist italian a organizat un miting la care au luat parte câteva sute de simpatizanţi.

Au blocat pentru scurt timp o şosea



Sâmbătă dimineaţă, zeci de activişti ecologişti au blocat pentru scurt timp o şosea care leagă partea de sud a Romei de zona unde se desfăşoară Summitul G20. Poliţiştii au eliberat şoseaua, iar manifestanţii s-au îndreptat apoi către centrul oraşului.

Proteste de mai mică amploare au avut loc şi vineri la Roma.

Au suplimentat dispozitivele de securitate



Autorităţile italiene au suplimentat dispozitivele de securitate înaintea reuniunii la nivel înalt care se încheie duminică, la Roma fiind aduşi încă 5.300 de poliţişti.

De asemenea, 2.000 de soldaţi din armata italiană au fost desfăşuraţi la obiective precum staţii de cale ferată, puncte de interes turistic, ambasade şi ministere. 

Schimbările climatice şi criza cauzată de COVID-19, principalele teme

Liderii ţărilor industrializate (G20) au început sâmbătă, la Roma, o reuniune de două zile ce are ca principale teme schimbările climatice şi criza sanitară mondială cauzată de COVID-19, transmit Reuters, AFP şi dpa, scrie Agerpres. 

În deschiderea reuniunii, premierul italian Mario Draghi s-a pronunţat pentru o cooperare internaţională sporită în contextul în care probleme stringente precum protecţionismul şi naţionalismul au apărut înaintea izbucnirii pandemiei de COVID-19.

Multilateralismul este cel mai bun răspuns la problemele pe care le întâmpinăm astăzi. În multe feluri este singurul răspuns posibil. De la pandemie şi schimbări climatice la o impozitare echitabilă şi corectă, a acţiona singur pur şi simplu nu este o opţiune, a subliniat şeful executivului italian.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel