Summit NATO Madrid. Radu Tudor: Ministrul Dîncu dezvăluie: Vrem 10.000 militari NATO în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
10.000 de trupe NATO ar putea ajunge în foarte scurt timp în România, a transmis ministrul Vasile Dîncu, într-un interviu realizat de jurnalistul și analistul militar Radu Tudor, la Antena 3.

“Am realizat la Antena 3 un interviu exclusiv cu ministrul apararii Vasile Dîncu in privinta deciziilor Summitului NATO de la Madrid relevante pentru Romania.

10.000 de trupe NATO ar putea ajunge în foarte scurt timp să apere frontiera României! Anunţul a fost făcut chiar de Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în exclusivitate pentru Antena 3.

Ministrul a spus aseară, la Antena 3, că cel puţin două brigăzi ale trupelor NATO ar trebui să existe pe teritoriul României“, scrie Radu Tudor pe site-ul său.

“Ne interesează o prezență robustă pe frontul și flancul estic a trupelor NATO. Prezență robustă, înaintată și dacă se poate, noi milităm pentru existența a minimum două brigăzi pe teritoriul României.

Suntem în proceduri pentru a aduce unele unități de apărare în zona antiaeriană, în zona dronelor, în zona marină.

Toate analizele noastre arată cu acesta nu este un război care se va termina prea curând, va fi probabil de durată. Sperăm însă să poată fi localizat la o anumită zonă, așa cum se pare că se întâmplă. Să sperăm că se va putea trece totuși la faza de negocieri foarte repede și de oprire a focului”, a precizat Vasile Dîncu.

Citește și - Summit-ul NATO de la Madrid. Radu Tudor: Obiectivul strategic al României e foarte probabil să fie atins. E fără precedent!

Radu Tudor a avut o intervenție video la Antena 3, în emisiunea moderată de Gina Vacariu, unde a comentat ultimele informații dinaintea summit-ului NATO de la Madrid.

„Sunt mai multe decizii, inclusiv care privesc România. Aș vrea să încep această intervenție cu informația exclusivă care a fost furnizată de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, într-un interviu pe care l-a acordat ieri: România vizează prezența a două brigăzi NATO pe teritoriul ei, adică 10.000 de militari. Este, dacă vreți, obiectivul strategic pentru țara noastră și e foarte probabil ca acest obiectiv să fie atins. E fără precedent acest angajament al Alianței Nord Atlantice pentru Flancul Estic, pentru România, și dacă vorbim despre o forță de răspuns a NATO de 300.000 de oameni (citește AICI), România poate și trebuie să aibă 10.000 de militari NATO pe teritoriul ei pentru că suntem avertizați că agresiunea Rusiei va continua, destabilizarea bazinului Mării Negre ne va afecta în continuare foarte serios și intențiile războinice ale Rusiei ne determină să ne întărim apărarea, să ne protejăm populația și teritoriul.

Eu cred că NATO este mai puțin preocupată să facă tot felul de lecții cu dictatorii lumii, cu Vladimir Putin sau cu alții. NATO este preocupată să se adapteze, să se modernizeze, să centreze apărarea sa din zona vestică spre zona estică a Europei. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru de la înființarea Alianței, din 1949, și este preocupată de solidaritatea și de funcționalitatea deciziilor celor 30 de membri“, a precizat Radu Tudor. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel