Suma fabuloasă la care a fost vândut celebrul pulover cu oi purtat de prinţesa Diana - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Celebrul pulover din lână roşie decorat cu oi, purtat de prinţesa Diana în 1981, la scurt timp după logodna cu prinţul Charles, a fost vândut joi la licitaţie cu peste 1,1 milioane de dolari de casa Sotheby's în urma unei vânzări online intens disputate, transmite AFP.

Casa de licitaţii a confirmat pentru AFP preţul de vânzare - 1,1 milioane de dolari, taxe şi comisioane incluse -, echivalentul unei sume de zece ori mai mare decât estimarea iniţială, fixată de Sotheby's la un interval cuprins între 50.000 şi 80.000 de dolari.

Licitaţia, deschisă online începând cu 31 august, s-a animat în ultimele minute, când preţul final a sărit de la 200.000 la 1,1 milioane de dolari în tronsoane de 50.000 de dolari, a constatat AFP.

Imediat după logodnă, Diana Spencer a purtat acest pulover roşu, decorat cu oi albe şi doar o singură oaie neagră, cu prilejul unei meci de polo la care a asistat şi prinţul Charles, în iunie 1981, remarcându-se prin atitudinea ei relaxată şi dând naştere, potrivit Sotheby's, unui moment cultural şi viral de mare amploare.

Video

Această apariţie publică a oferit totodată o publicitate nesperată creatoarelor puloverului, Sally Muir şi Joanna Osborne, precum şi brandului lor, Warm and Wonderful.

Câteva săptămâni mai târziu, acestea au fost vizitate de un mesager din partea Palatului Buckingham care le-a explicat că viitoarea prinţesă de Wales a deteriorat puloverul şi că doreşte să ştie dacă îl pot repara sau înlocui. Creatoarele au confecţionat un nou exemplar, pe care prinţesa de Wales l-a purtat în 1983, însă exemplarul scos la licitaţie este cel original. 

Citește și - O înregistrare audio a Prințesei Diana arată că Regele Charles a fost dezamăgit la nașterea Prințului Harry. Monarhul își dorea o fetiță

A fost făcută publică o înregistrare audio în care Prinţesa Diana vorbeşte despre faptul că Prinţul Charles al Marii Britanii, acum Regele Charles al III-lea, a fost dezamăgit de faptul că au un băiat, nu o fată, când s-a născut Prinţul Harry.

Regretata prinţesă a înregistrat o serie de casete audio în anii 1990 şi le-a predat în secret autorului Andrew Morton înainte de moartea ei într-un accident de maşină în 1997.

O parte din înregistrarea audio este disponibilă pentru prima dată înaintea unui documentar care va fi lansat anul viitor, numit „Diana: Restul poveştii ei”. Joi s-au împlinit 26 de ani de la moartea Dianei.

Good Morning America de la ABC a avut acces în exclusivitate la casetele în care Diana spune că soţul ei nici măcar nu ar vorbi cu mama ei vitregă Raine Spencer.

„Pentru că la botezul lui Harry, Charles s-a apropiat de mami şi i-a spus: „Ştii că am fost atât de dezamăgiţi, că ne-am gândit că va fi o fată”, a spus ea. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?