Data publicării:

Suma investită de Vodafone în România. Achilleas Kanaris, CEO: Am devenit mult mai mult decât un operator de rețea / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre investițiile pe care Vodafone le face în România. 

Achilleas Kanaris a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre suma pe care Vodafone o investește în România anual și a explicat de ce compania a devenit mai mult decât un operator de rețea. 

„Compania dvs. are venituri stabile de peste un miliard de euro pe an în România. Din acești bani, cât trebuie să investiți?",a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Investim peste 200 milioane de euro în fiecare an în România.", a spus Achilleas Kanaris. 

„Doar pentru a menține rețeaua în funcțiune?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Nu, nu doar rețeaua. Investim în infrastructură și investim în crearea unor noi servicii digitale inovative pe care le oferim mai apoi clienților din afaceri, dar și consumatorilor. Am devenit mult mai mult decât un operator de rețea. Acesta este un trend, dacă vreți, în industria telecom. Pentru că vedem o mulțime de oportunități de creștere pentru a oferi, dincolo de partea de conectivitate, produse și servicii care ajută întreprinderile, în special întreprinderile, să devină mai eficiente și mai eficace din punct de vedere digital, să spunem așa.

De exemplu, Internet of Things, sunt sigur că ați auzit despre acest faimos IoT. Avem o gamă de servicii care sunt oferite peste rețeaua 4G. Nu este nevoie neapărat să fie 5G, deși există limite la ceea ce puteți face cu 4G. Dar servicii de automatizare sau digitalizare a unor părți ale afacerii care astăzi se întâmplă în modul tradițional.", a spus Achilleas Kanaris. 

Exemplul clasic, un callcenter

„Vă dau un exemplu clasic care este un callcenter.

În trecut, vă amintiți, cumpăram cutii mari, le puneam undeva în zona de depozitare și aveam telefoane fixe pentru toată lumea din birou.

O mulțime de hardware și o mulțime de bătăi de cap pentru cineva care vrea un callcenter. Astăzi putem oferi acest tip de servicii într-un mod complet virtualizat. Deci nu aveți nevoie de un telefon fix, puteți folosi telefonul mobil și puteți avea un număr fix și un număr mobil. Nu aveți nevoie de hardware nicăieri. Noi stocăm totul și rulăm totul de pe faimosul cloud. Deci este bazat pe cloud. Așa că vă permite să fiți mult mai flexibili în modul în care vă conduceți afacerea. Pentru că puteți atribui numere noilor angajați, de exemplu, foarte repede.

Este mult mai ieftin de întreținut, pentru că nu aveți nevoie de un specialist în sediul dumneavoastră să ruleze asta în numele dumneavoastră. Și nu trebuie să îl actualizați la fiecare cinci ani și așa mai departe. Și obțineți toate acestea pe baza unui abonament lunar. Pentru noi, aceste tipuri de servicii sunt din ce în ce mai relevante. Și de aici vine creșterea în noua eră.", a spus Achilleas Kanaris. 

Virtualizarea vine în ajutorul întreprinderilor mici și mijlocii

„Înțeleg. România are multe callcenter-uri în multe domenii pentru că multe companii mari vor să își testeze tot timpul consumatorii. Le oferiți posibilitatea să nu aibă acele clădiri uriașe care costă bani, echipament care trebuie să răcit. Puteți să o faceți de pe telefonul inteligent.", a completat Bogdan Chirieac. 

„Absolut, este faimosul proces de virtualizare. Virtualizăm multe dintre componentele infrastructurii cu care afacerea funcționează astăzi. Și cum am spus mai ales pentru întreprinderile mici și mijlocii care nu își pot permite să cheltuie o mulțime de bani pentru a avea hardware-ul la fața locului, inginerii IT specializați care se pot ocupa de asta și așa mai departe. Noi venim la tine și îți oferim toate acestea pe bază de abonament lunar.", a spus Achilleas Kanaris la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel