Suferi de insomnii? Consumă aceste băuturi pentru un somn profund și odihnitor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Suferi de insomnii. Consumă aceste băuturi pentru un somn profund și odihnitor. Sursa - Pexels
Suferi de insomnii. Consumă aceste băuturi pentru un somn profund și odihnitor. Sursa - Pexels
Insomnia poate fi cauzată de mulți factori, dar, în orice caz, problema poate fi ținută sub control.

Unele băuturi au un efect relaxant, astfel încât organismul să se adapteze la o noapte de odihnă.

Iată ce băuturi să consumi dacă vrei să adormi repede și să ai un somn liniștit.

Ceai de mușețel. Această plantă se recomandă persoanelor cu tulburări ale sistemului nervos. Dacă suferiți de anxietate, depresie, stres și insomnii, un ceai de mușețel vă va ajuta să le depășiți. Experții recomandă să consumați mai multe căni de ceai de mușețel seara. Acest lucru vă va ajuta să vă calmați și să vă relaxați. 

Ai multe legume în cămară? Prepară această plăcintă savuroasă și sățioasă. O felie are 270 de calorii

Ceai de lavandă. De asemenea, și acest ceai este recomandat a fi consumat, în mod regulat, dacă aveți probleme cu sistemul nervos.  Lavanda are un potențial sedativ puternic, datorită căruia poți depăși insomnia.

Se crede că o astfel de băutură  ajută la prelungirea tinereții și la îmbunătățirea aspectului tenului datorită compoziției sale.

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

Lapte de cocos. Această băutură exotică este considerată una dintre cele mai utile din lume, deoarece are o compoziție bogată. Este suficient să bei lapte de cocos pentru a vă îmbunătăți starea corpului în ansamblu.

De asemenea, și apa de nucă de cocos te ajută să scapi de insomnie și va fi, de asemenea, eficientă pentru întărirea sistemului imunitar.

Aceste alimente alungă stresul. Include-le în meniul tău

Lapte cu miere si turmeric. Această băutură trebuie consumată caldă chiar înainte de culcare. Laptele îmbogățit cu turmeric și miere este foarte benefic, fiind folosit pentru a întări organismul și a înlătura insomnia.

Vezi și:

Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu

Dacă vrei să trăiești mult și să ai o sănătate de fier, tot ce trebuie să faci este să incluzi în meniul tău condimente. 

Chiar și o cantitate mică de condimente naturale ajuta la îmbunătățirea sănătății. Iată condimentele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Curcuma. Despre beneficiile acestui condiment au fost scrise mii de lucrări științifice. Acest condiment protejează împotriva dezvoltării oricărui tip de cancer. Curcuma este o plantă care se înrudește cu ghimbirul și reprezintă de fapt un gen din care fac parte în jur de 100 de specii de plante perene, din familia Zingiberaceae. Aceasta plantă este originară din sudul Asiei și nordul Australiei, fiind folosita cu precădere în India, de peste 4000 de ani, datorită proprietăților sare terapeutice.

Plantele care fac parte din genul curcuma pot fi deosebite după frunzele lungi si lanceolate, cu o nuanță de verde deschis. Florile plantelor au culori diferite în funcție de fiecare specie. Plantele se înmulțesc doar prin replantarea rizomului (rădăcinii), care, la rândul lui, are numeroase beneficii.

Turmericul îmbunătățește funcționarea inimii și a altor organe interne.  Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf, deși denumirea de turmeric este mai populară.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală

Ardeiul cayenne. Acesta este unul dintre cei mai iuți ardei, care se găsesc pe piață. Utilizarea regulată a ardeiului cayenne ajută la protejarea împotriva cancerului și a obezității. Condimentul ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. 

Ardeiul iute cayenne este, de obicei, oferit ca o pudră de ardei uscați. Desigur, ardeii pot fi consumați direct pentru gustul lor. Dar gradul de iuțime este cel mai bine determinat la cayenne-ul uscat și făcut pudră.

Chili. Și acești ardei iuți au același efect. Condimentul picant ajută la protejarea împotriva infecțiilor virale, așa că trebuie să folosiți condimentul în sezonul rece. De asemenea, ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcționării tractului digestiv.

Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume

Coriandru. Acest condiment este o excelentă prevenire a gutei și a artritei. Dacă suferi de aceste afecțiuni, coriandru ameliorează semnificativ starea de sănătate. Coriandru este bun pentru vedere și ajută la prevenirea dezvoltării diabetului.

Semințe de muștar. Puține persoane știu că acesta este nu doar  un produs incredibil de gustos, ci și un sănătos. Semințele de muștar aduc în organism de zeci de minerale. De asemenea, semințele de muștar conțin și multe vitamine.

Alimentul pe care trebuie să îl ai mereu în casă. I se spune "aurul din frigider"

Frunze de dafin. Experții consideră că acest condiment joacă un rol important în întărirea imunității. Frunza de dafin previne reproducerea microbilor în organism. Condimentul este util și pentru sistemul urinar.

Piperul alb. Această varietate de ardei nu este la fel de populară ca celelalte, ceea ce este complet nedrept. Din punct de vedere al compoziției, piperul alb este mult mai bogat în minerale decât piperul negru.

Acest piper conține o serie de vitamine și minerale, care  curăță organismul de toxine, îl protejează de zeci de boli și prelungește viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel