Suedia: Primele localuri închise, pentru nerespectarea distanţării sociale
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
În Suedia, măsurile de distanțare socială au început să fie aplicate extrem de strict, primele localuri fiind deja închise pentru încălcarea recomandărilor.

Cinci baruri şi restaurante au fost închise duminică de autorităţile din Stockholm, deoarece distanţa socială impusă pentru a limita răspândirea noului coronavirus nu a fost respectată, informează AFP, preluată de Agerpres.

Suedia, care, spre deosebire de multe ţări, a permis acestui tip de localuri să rămână deschise, le-a impus acestora reguli precum păstrarea unui spaţiu de 1-2 metri între mese pentru a evita aglomerarea lor. Patru dintre cele cinci unităţi obligate să îşi suspende activităţile sunt situate în cartierul la modă Sodermalm, care se bucură de popularitate în rândul tinerilor.

"Problema principală a fost supraaglomerarea, atât în interiorul cât şi în afara spaţiilor", a declarat responsabilul cu sănătatea al capitalei, Per Follin, pentru agenţia de ştiri suedeză TT.

El a spus că decizia de închidere a unităţilor are efect imediat şi va rămâne în vigoare până la noi ordine.

Suedia, care are o populaţie de 10.3 milioane de locuitori, a înregistrat oficial 2.194 de decese din cauza bolii COVID-19, comparativ cu 422 de decese în Danemarca şi 193 în Norvegia, ţări scandinave a căror populaţie este aproximativ jumătate din cea suedeză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel