Sucurile naturale cresc riscul de deces prematur
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un nou studiu dat publicității arată cu nu numai sucurile carbogazoase pot fi periculoase pentru sănătate ci și sucurile naturale. 

Efectele nocive asupra sănătății au fost bine documentate în ceea ce privește băuturile îndulcite cu zahăr. Acum, un studiu pune în legătură consumul prea multor băuturi dulci - și chiar sucuri 100% naturale de fructe - la un risc crescut de deces prematur, susțin jurnaliștii de la CNN.

Mai exact, consumul de sucuri de fructe excesive ar putea duce la un risc crescut de deces prematur de la 9% la 42%, potrivit studiului, publicat vineri în revista JAMA Network Open.

În general, zaharurile găsite în sucul de portocale, deși se întâmplă în mod natural, sunt destul de asemănătoare cu zaharurile adăugate la sucurile carbogazoase și alte băuturi îndulcite.

Riscul la care se supun consumatorii

"Băuturile zaharoase, fie băuturi răcoritoare sau sucuri de fructe, ar trebui să fie limitate", scria Jean A. Welsh, co-autor al studiului și un profesor asistent la Departamentul de Pediatrie de la Universitatea Emory din Atlanta.

Persoanele care au consumat 10% sau mai mult din caloriile zilnice ca băuturi zaharoase au avut un risc de mortalitate de 44% din cauza bolii cardiace coronariene și cu un risc de 14% mai mare de deces prematur din orice cauză în comparație cu persoanele care au consumat mai puțin de 5% caloriile lor zilnice ca bauturi dulci, conform studiului.

Vezi și: Facebook face noi schimbări de algoritm. Ce vor vedea utilizatorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel