Data actualizării:
Data publicării:

Sucurile acidulate și apa. Cori Grămescu: Problema nu ține de hidratare, ci de ingrediente. Așadar nu în acest mod spălăm efectele

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de alleksana, de la Pexels
Fotografie creată de alleksana, de la Pexels

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre sucurile acidulate. Dacă bem astfel de lichide, putem „spăla” efectele lor consumând mai multă apă sau ceai?

Alegeri prezidentiale 2024

Dacă o persoană bea Coca-Cola (sau orice alt suc acidulat) și apoi bea multă ceai și apă (de exemplu trei căni de ceai, doi litri de apă versus o doză de Coca-Cola la 330 ml), își poate feri organismul de efectele negative ale acestor băuturi? Funcționează principiul „două fapte bune spală un păcat”? Sau nu știu, dacă în weekend mănânc fast food, prăjituri și beau suc acidulat fac rău corpului atâta timp cât în restul celor cinci zile ale săptămânii, am mâncat cât mai sănătos?

„Problema consumului de sucuri de acest gen nu ține de hidratare, ci de ingredientele pe care acestea le conțin, așadar un consum ulterior de apă în cantități suficiente nu „spală” efectul. Dacă consumăm sucuri sau alimente a căror listă de ingrediente pare că face parte dintr-un laborator de chimie este evident că acestea vor avea un impact negativ asupra noastră, atât pe moment când se va crea acea stare de disconfort specifică consumului alimentelor foarte procesate, și cu un conținut ridicat de calorii, cât și pe termen lung.

Desigur, a avea un stil de viață sănătos nu înseamnă să mâncăm numai salată și carne de pui la grătar, însă trebuie să învățăm să consumăm alimente care ne plac, care au un gust bun, dar care au cât mai puțini aditivi și care sunt gătite într-un mod cât mai natural”, a explicat Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, pentru DC News.

VEZI ȘI: Cori Grămescu, pont pentru piftie și friptură. „Așa reducem conținutul de grăsimi”

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre masa de Crăciun și Revelion.

Cum facem să avem alimente sănătoase de sărbători? Ce reguli trebuie să respectăm pentru a nu ne pune sănătatea în pericol? Înainte de toate, secretul este unul: cantitatea.

De asemenea, aflăm de la Cori Grămescu, nutriționist, cu ce putem înlocui friptura de porc, dar și cum să preparăm piftia

„Pentru mesele de sărbătoare, cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este mărimea porțiilor și bineînțeles cum combinăm alimentele. Putem mânca din alimentele preferate câte puțin pentru a ne satisface pofta, însă niciodată la aceeași masă și sarmale, și friptură, și cozonac.

În ceea ce privește prepararea alimentelor tradiționale, putem apela la curcan sau vită pentru a reduce din conținutul de grăsimi. De exemplu, sarmalele se pot face din amestec de pulpă de porc și vită, fără grăsime animală adăugată sau afumătură. De asemenea, friptura de curcan la cuptor este o alternativă foarte bună la friptura de porc, pe care este indicat să o asociem cu o varietate de salate de legume în locul cartofilor prăjiți sau la cuptor. În plus, este indicat să preparăm piftia din carne de curcan și nu de porc.

Iar prăjiturile pot fi completate cu fructe de sezon precum portocale, mandarine, ananas și papaya, care ajută la eficientizarea digestiei”, a spus Cori Grămescu într-un interviu exclusiv DC News.


Ce combinații alimentare sunt interzise, mai ales de sărbătorile de Crăciun și Revelion?

„Asocierile dintre preparate care conțin cantități ridicate de carbohidrați și de grăsimi sunt cele mai periculoase pentru sănătatea și silueta noastră. De asemenea, la Crăciun și Revelion trebuie să fim atenți și la consumul de alcool care nu face altceva decât să sporească aportul caloric pe care îl consumăm”, a mai spus Cori Grămescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel