Sucul care dizolvă pietrele la rinichi. Rețete simple pentru pregătirea remediului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tot mai multe persoane caută sucul care dizolvă pietrele la rinichi. Pietrele la rinichi pot fi mortale dacă nu sunt tratate la timp. Însă există câteva sucuri care ajută la ameliorarea acestei probleme. Cauza principală apariției acestei probleme este considerată a fi o tulburare metabolică, care duce la formarea de săruri insolubile care formează pietre.

Cauzele bolii pot fi preferințele alimentare ale unei persoane, boli ale sistemului endocrin, anomalii în structura tractului urinar, factori ereditari și condiții climatice. Excesul de calciu, vitaminele D, C și lipsa vitaminelor A și B pot duce la formarea de calculi, asta înseamnă că trebuie să fii extrem de atent când iei medicamente și nici măcar să nu-ți prescrii singur vitamine. Nu există astăzi un singur regim de tratament pentru urolitiaza. Medicul poate prescrie medicamente sau te poate trimite la operație, totul depinde de starea pacientului. Apropo, nu ar trebui să vă fie frică de operație. Astăzi medicii folosesc metode minim invazive, adică non-traumatice.

Sucul care dizolvă pietrele la rinichi. Cum să pregătești remediul

Pentru pregătirea unui suc care dizolvă pietrele la rinichi trebuie să storci 100 ml de suc proaspăt de lămâie. Adăugă 2 linguri de apă și puțin zahăr. Soluția obținută se amestecă și se bea de două ori pe zi.

De asemenea, poți pregăti un remediu din sucul de lămâie, oțet de mere și ulei de măsline. Toate ingredientele se amestecă. Trebuie să adaugi doar 20 ml de suc de lămâie la 400 ml de apă. De asemenea, adaugă o lingură de oțet de mere înainte de a bea remediul.

Foarte eficiente sunt și sucurilor de rodie și pepene verde. Specialiștii spun că acestea ajută la îndepărtarea pietrelor de la rinichi. De asemenea, și semințele de rodie pot fi considerate ca un remediu natural pentru pietrele la rinichi. Pentru cele mai bune rezultate, este foarte recomandat să bei suc de rodie proaspăt stors.

Pepenele verde are efect diuretic și este folosit ca remediu natural pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi. Apa si potasiul prezente în pepene verde sunt elemente esențiale pentru un rinichi sănătos. Ele ajută la reglarea și menținerea nivelului de acid din urină. Consumul zilnic de pepene verde sau sucul acestuia te va ajuta la eliminarea pietrelor din rinichi.

Cum să te alimentezi pentru a ameliora disconfortul

Medicii recomandă pentru a scăpa de pietrele de la rinichi să bei mai multă apă de masă curată și de înaltă calitate, cu conținut scăzut de minerale, de la 2 litri pe zi sau mai mult. Apa reduce concentrația de urină și ajută la „spălarea” rinichilor.

Sunt foarte recomandate supele ușoare și ciorbele slabe de carne sau vegetariene. De asemenea, foarte indicate sunt și supele cremoase de legume și supele piure. Este deosebit de util să folosești ulei de floarea soarelui sau de măsline nerafinat pentru salate. De asemenea, uleiul de cocos este extrem de recomandat.

Medicii recomandă consumul mai multe fructe timp de o zi. Mai ales cele care au efect diuretic, precum pepene verde, pepene galben, strugurii, merele și perele. De asemenea, acestea vor ajuta la „spălarea” rinichilor.

Trebuie să știi că nu poți mânca legume bogate în acid oxalic. Hrișca, orzul perlat, fulgii de ovăz, meiul este satisfăcător, gustos și sănătos. Sucul de coacăze negre crește pH-ul și nivelul citratului care reprezintă mecanismul de protecție împotriva pietrelor la rinichi, ceea ce este extrem de bun pentru urolitiază.

Pe lângă administrarea sucului care dizolvă pietrele la rinichi poți urma o dietă de două săptămâni cu castraveți. Aceasta poate avea un efect foarte bun și poate ajuta la îndepărtarea lor din organism într-un mod natural. De asemenea, sucul de mărar și pătrunjel este un remediu extrem de bun pentruhttps://www.bzi.ro/sucul-care-dizolva-pietrele-la-rinichi-retete-simple-pentru-pregatirea-remediului-4429454?utm_source=website&utm_campaign=categorie&utm_medium=Sanatate îndepărtarea pietrelor. Ele ajută la îndepărtarea pietrelor nu numai din rinichi, ci și din vezica biliară. Cu toate acestea, o astfel de terapie trebuie efectuată cu prudență, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel