Două colegii din Suceava, în scenariul ROȘU. 10 profesori sunt infectați cu COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Situație catastrofală la două zile de la începerea noului an școlar. Două colegii din Suceava au intrat în scenariul roșu.

Cursurile la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava se vor desfăşura exclusiv online, timp de 14 zile, începând de miercuri, după ce şase cadre didactice au fost depistate cu noul coronavirus, a declarat primarul Ion Lungu, transmite Agerpres. Potrivit lui, cadrele didactice au fost testate luni, iar o parte au primit deja rezultatul. Printre cei confirmați cu COVID-19 se află directorul şi directorul adjunct ai colegiului.  DSP Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Tot de miercuri, Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din Fălticeni va funcţiona după scenariul roşu, după ce au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus . Este vorba despre directorul şi directorul adjunct al instituției. 

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în judeţ au fost depistate cu noul coronavirus 39 de angajaţi din învăţământul preuniversitar, dintre care 32 de cadre didactice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel