Data publicării:

Succes al Guvernului condus de Florin Cîțu / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Florin Cîțu
Sursă foto: Facebook Florin Cîțu

Analistul politic Bogdan Chirieac a punctat, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră”, un succes al Guvernului condus de Florin Cîțu.

În cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DC News, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre un succes al premierului Florin Cîțu:

„Eu am căpătat o bună apreciere față de premierul Florin Cîțu, fiindcă PIB-ul României a depășit PIB-ul Portugaliei anul acesta, știți? Suntem a 13-a națiune din punct de vedere al PIB-ului. Nu per capita, ci al PIB-ului total. E și greu PIB per capita, fiindcă nu știm câți suntem în România. Am depășit Grecia și Ungaria. Cred că ne apropiem de Cehia, deși ei sunt mai puțini. A fost premier, dacă și-a luat relele, să-și ia și bunele.

E vorba de estimatul pe 2021, făcut de Banca Mondială și FMI. Suntem în topul ăla, ceea ce, mă rog, e mult până departe, dar e bine că s-a avansat“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Youtube video image

Cum a lăsat Cîţu guvernarea: creşteri de investiţii, venituri mai mari la buget

 

Datele oficiale arată că Guvernul Cîţu a lăsat România cu o rată a şomajului în scădere. 

Numărul total de şomeri la finele lunii noiembrie 2021 a fost de 237.887 de persoane, mai mic  cu 3.653 de  persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare. Astfel, rata şomajului oficială este de 2,72% în România. Dintre aceştia, 56.657 au fost şomeri indemnizaţi şi 181.230 şomeri neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 742 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 4.395 persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele lunii noiembrie se prezintă astfel:  72.969 şomeri provin din mediul urban şi 164.918 şomeri provin din mediul rural, scrie news.ro.

”Execuţia bugetului general consolidat pe cele unsprezece luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 55,98 miliarde lei (4,70% din PIB) în scădere faţă de deficitul de 84,05 miliarde lei (7,94% din PIB) înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2020. Această evoluţie a fost determinată de: creşterea veniturilor bugetare cu 1,25 puncte procentuale din PIB (an/an), influenţată preponderent de dinamica încasărilor din TVA; reducerea cheltuielilor bugetare cu 2 puncte procentuale din PIB (an/an), în principal ca urmare a diminuării ponderii în PIB a cheltuielilor cu salariile şi cu asistenţa socială”, arată datele Ministerului de Finanţe (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel