Data publicării:

Subprefectul din Sibiu cazează refugiați din Ucraina: Este momentul să fim toți oameni pentru oameni

Autor: Irina Agigheldi | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ Pexels Matti/ Război Ucraina - Rusia
foto ilustrativ Pexels Matti/ Război Ucraina - Rusia

Sute de ucraineni care fug din calea războiului găsesc tot mai mult sprijin în România. Este și cazul subprefectului de Sibiu, Sebastian Șebu, care a cazat primii refugiați.

Familia din Ucraina, formată din soț, soție și trei copii, dintre care cel mai mic în vârstă de numai două luni, a găsit adăpost în casa unei rude a subprefectului. ”Am pe cineva din familie, care locuieşte la casă cu curte şi acolo este un corp de clădire separat", a precizat subprefectul Sebastian Şebu. Sibianul a fost impresionat de povestea și curajul ucrainenilor care, speriați de zgomotul bombelor, au decis în doar două ore să-și părăsească locuința.

Întreaga familie a subprefectului Sebastian Șebu este implicată în ajutorarea refugiaților ucraineni. Părinții săi au înființat un centru de zi la biserica de pe strada Ștefan cel Mare din Sibiu, acolo unde tatăl edilului a fost preot paroh. Subprefectul sibian încurajează pe toată lumea să ajute: ”Este trist, nici măcar nu poţi să îţi închipui ce trăiesc oamenii aceştia. Sfatul pentru sibieni? Să fie toţi oameni pentru oamenii aceştia care sunt mai puţin norocoşi decât noi”, scrie Agerpres. 

La Sibiu, se strâng ajutoare pentru Ucraina atât de către Primăria Municipiului Mediaş, cât şi de către simpli voluntari, Crucea Roşie, dar şi la sediile USR şi PSD.

Este a șasea zi de război Rusia - Ucraina. Urmărește aici live

Imaginea războiului care DOARE

Jurnalistul Vitalie Cojocari a publicat mai multe imagini de la granița cu Ucraina. Acesta a relatat despre drama refugiaților care au fugit din calea războiului. Mame singure care încearcă cu disperare să își salveze pruncii, în timp ce bărbații lor au rămas în țară, să își apere pământul.

”O imagine care doare fizic chiar și când o urmărești de la distanță, din confortul casei. Aici este cu atât mai dificil. Mai ales că vezi tristețea din ochii femeilor și copiilor care fug de război.Când am ajuns aseară, era un val de refugiați care venea dinspre graniță. Este posibil să fi fost ultimul flux pe ziua de ieri lăsat să treacă de grăniceri. Aceștia intrau în țară, urcau în autobuze și apoi plecau spre locurile unde urmau să doarmă, să se cazeze.Erau oameni de foarte multe naționalități. Erau foarte mulți indieni, pakistanezi, marocani, chiar și sirieni. Mi s-a spus că mulți erau studenți în Ucraina.” a scris jurnalistul. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel