Data publicării:

SUA va trimite Ucrainei un ajutor de 250 de milioane de dolari, în arme și echipamente militare, anunță Blinken

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @kaninstudio
FOTO: Freepik @kaninstudio
Antony Blinken a anunțat că SUA va trimite Ucrainei 250 de milioane de dolari, în arme și echipamente militare, ca parte din ultimul pachet de ajutor din 2023.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat, miercuri, furnizarea către Ucraina de arme și echipamente militare, în valoare de până în 250 de milioane de dolari, în cadrul ultimului pachet de ajutor din acest an pentru a ajuta Kievul în războiul cu Rusia, relatează Reuters.

Președintele Joe Biden a cerut Congresului să acorde un alt ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei, dar republicanii refuză să aprobe asistența fără un acord cu democrații pentru întărirea securității la granița dintre SUA și Mexic.

Citește și: Mii de migranți se îndreaptă către SUA înaintea discuțiilor privind criza la granița cu Mexic

Casa Albă a avertizat că, în lipsa creditului suplimentar, ajutorul SUA se va epuiza până la sfârșitul anului pentru lupta Ucrainei de a recuceri teritoriul ocupat de forțele rusești de la invadarea acestuia în februarie 2022.

Blinken a precizat că ultimul pachet de ajutor include muniții de apărare aeriană, muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniție de artilerie, muniție antiblindată și peste 15 milioane de cartușe.

Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari pentru Ucraina de la invazia Rusiei, dar nu a mai aprobat niciun fond de când republicanii au preluat controlul Camerei Reprezentanților de la democrați, în ianuarie 2023.

Citește și: UE pregăteşte 20 de miliarde pentru ajutorarea Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel