SUA. Trei membri ai cargoului sud-coreean eşuat în largul Georgiei au fost salvaţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Trei din cei patru membri ai unui echipaj rămaşi blocaţi după răsturnarea unui cargo sud-coreean în largul Statelor Unite au fost salvaţi luni, a anunţat paza de coastă americană, transmite AFP. 

Coca din oţel a navei eşuate în largul oraşului Brunswick, în Georgia, a fost tăiată pentru a le veni în ajutor. O operaţiune de salvare era în curs pentru ultimul membru al echipajului de pe Golden Ray. El 'este blocat în spatele gramului în sala motoarelor' navei, le-a explicat jurnaliştilor căpitanul John Reed din paza de coastă americană. 'Vom găsi o modalitate de a-l extrage în deplină siguranţă', a adăugat ofiţerul.

În cursul nopţii, 19 membri ai echipajului de la Golden Ray, precum şi un pilot american au fost salvaţi cu ajutorul unui elicopter, după răsturnarea cargoului cu o lungime de 200 de metri. Golden Ray, încărcat cu autovehicule, s-a culcat pe partea stângă în ape puţin adânci.

Ulterior, la bord s-a declanşat un incendiu. Cu un tonaj de 71.000 de tone, putând transporta circa 7.000 de maşini, Golden Ray este proprietatea firmei sud-coreene Hyundai Glovis, filială logistică a grupului Hyundai. El bătea pavilionul Insulelor Marshall. Potrivit Ministerului de Externe de la Seul, dintre cei salvaţi, 13 sunt filipinezi şi şase sud-coreeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel