Data publicării:

SUA sancţionează două reţele acuzate de legături cu guvernul şi armata Iranului

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Statele Unite au impus miercuri sancţiuni împotriva a două reţele acuzate că au ocolit măsurile americane împotriva guvernului şi forţelor armate ale Iranului, transmite Reuters.

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a acuzat una din reţele că utilizează o companie din Hong Kong ca paravan pentru a evita sancţiunile americane şi internaţionale şi că urmăreşte achiziţia de tehnologii şi componente americane pentru persoane cu legături cu guvernul de la Teheran şi cu Gardienii Revoluţiei, forţa iraniană de elită.

Cealaltă reţea a obţinut produse din aliaje de aluminiu, controlate de Grupul Furnizorilor Nucleari, pentru companii deţinute sau controlate de ministerul iranian al apărării.

Trezoreria SUA a adoptat sancţiuni şi împotriva unor persoane legate de cele două reţele.

Sancţiunile fac parte din campania Washingtonului de creştere a presiunii asupra Teheranului, pentru a-i determina pe iranieni să renunţe la programul nuclear. SUA s-au retras din acordul pe care împreună cu alte cinci ţări l-au încheiat cu Iranul în 2015, după care au înăsprit sancţiunile. Este vizat direct şi ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif.

Luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele american Donald Trump a declarat că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani; acesta a repetat însă că este deschis la dialog doar cu condiţia ca SUA să renunţe mai întâi la sancţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel