SUA, opt milioane de şomeri după lockdown. Aproape un milion de locuri de muncă, create într-o lună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
SUA începe să îşi revină din punct de vedere economic, deşi lockdownul a dus la creşterea numărului şomerilor până la 8 milioane. În ultimele 30 de zile, aproape un milion de locuri de muncă au fost create. 

În ultima săptămână din martie, PIB-ul SUA era cu 4 la sută sub cifra la care s-ar fi situat dacă nu ar fi avut loc pandemia, o situaţie mult mai bună decât alte ţări bogate ale planetei. Cu toate astea, SUA nu a scăpat de pericole, pentru că are cu 8 milioane de şomeri mai mult decât înainte de pandemie, iar sărăcia este la cote maxime. 

Cu toate astea, economia pare că vrea să îşi revină rapid. 

Ultimul raport privind forţa de muncă, publicat pe 2 aprilie, arată că în ultimele 30 de zile în SUA au fost create peste 900.000 de locuri de muncă. Cifra este la cel mai ridicat nivel din august 2020 până acum, transmite The Independent. Boom-ul de revenire al SUA a început deja, spun specialiştii. 

O revenire rapidă la normalitate ar fi mai mult decât binevenită, mai spune sursa citată, pentru că cea mai mare economie a lumii este încă departe de vârful de dinaintea pandemiei, iar daunele au fost majore. 

Cine a rămas fără loc de muncă 

 

Chiar şi în ciuda creşterii rapide a locurilor de muncă create, în SUA sunt în continuare peste opt milioane de şomeri. 

Cei care şi-au pierdut locul de muncă vin din zona familiilor cu venituri mici, iar o treime dintre firmele mici rămân în continuare închise. 

Şi nivelul de sărăcie a crescut, mai ales în rândul familiilor de culoare. Sursa citată mai atenţionează şi că impactul închiderii şcolilor ar putea avea ecou câteva decenii de acum înainte. 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Economist (@theeconomist)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel