Data publicării:

SUA: O familie şi-a regăsit pisica dispărută în urmă cu trei ani datorită microcipului felinei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
O pisică persană pierdută în urmă cu trei ani în statul american Michigan s-a putut întoarce la familia sa adoptivă datorită microcipului pe care îl avea implantat, dar şi a eforturilor unui centru pentru gestionarea animalelor şi a unei clinici veterinare, relatează UPI.

Directoarea centrului pentru controlul animalelor din comitatul Ionia, Carly Quinn, a răspuns la un apel publicat pe Facebook în legătură cu o pisică persană aflată într-o grădină din apropierea unei case, care nu se putea ridica în picioare. Quinn a dus felina la clinica veterinară Sterner.

Medicii veterinari au tuns blana lungă a pisicii, plină de viermi şi purici, iar starea de sănătate a felinei a început să se îmbunătăţească după ce i s-a oferit apă şi a fost hrănită.

Datorită microcipului pe care felina îl avea implantat, Quinn a aflat că aceasta se numea Violet, avea zece ani, iar proprietarul său era Drew Potter din localitatea Grand Rapids, situată în statul Michigan.

Datele de contact asociate microcipului nu mai erau actuale, însă Quinn a reuşit să dea de urma lui Potter prin intermediul Facebook.

Pisica s-a putut întoarce astfel la stăpânul ei.

Potter a declarat că Violet a dispărut în urmă cu trei ani. El a spus că nu ştie cum a reuşit felina să călătorească peste 50 de kilometri din Grand Rapids în Ionia, însă întreaga familie se bucură că Violet a revenit acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel