SUA își sfătuiesc cetățenii să plece imediat din Transnistria
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Statele Unite ale Americii își avertizează cetățenii să părăsească teritoriul Transnistriei.

Ambasada SUA din Republica Moldova a emis o alertă de securitate pentru cetățenii americani aflați în Transnistria.

„Pe 25 și 26 aprilie au fost explozii în Tiraspol și lângă Mayak, în regiunea separatistă Transnistria. Ambasada SUA monitorizează îndeaproape situația. Sfătuim cetățenii americani aflați în Transnistria să plece imediat”, este anunțul publicat pe pagina de internet a ambasadei.

Rusia consideră incidentele recente din regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova drept o tentativă de a atrage această regiune în conflictul mai amplu din Ucraina, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, transmite Reuters, informează Agerpres.

Aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi. Liderul separatiştilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina şi a îndemnat la reţinere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria, care se învecinează cu sud-vestul Ucrainei, pentru a pleda apoi pentru intrarea trupelor Moscovei în această zonă prorusă. De asemenea, reprezentanta diplomaţiei ruse a spus că ţări occidentale cer în mod deschis Ucrainei să atace Rusia şi a avertizat că Occidentul ar trebui să ia în serios Moscova atunci când aceasta afirmă că loviturile asupra teritoriului rus vor conduce la un răspuns, scrie Unica.md.

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească de urgență Republica Moldova. Update: Reacție de la Chișinău

Diplomația bulgară cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre Republica Moldova.

De asemenea, bulgarii care se află în prezent pe teritoriul țării noastre sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”, se menționează în comunicat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel