SUA ia în considerare delistarea de la bursă a companiilor chineze
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Bursa
Bursa
Surse din interiorul Casei Albe susțin că delistarea companiilor chineze din bursele americane este o soluție luată în considerare ca parte a unui plan mai larg pentru a descuraja investițiile americane în China. De asemenea, se iau în considerare proiecte legislative prin care să se limiteze posibilitatea fondurilor americane de a investi în China.

După ce agenția Bloomberg a făcut prima dată acest anunț, acțiuni ale unor companii chineze renumite au scăzut pe piață; de exemplu acțiunile Alibaba au scăzut cu 5%, pe când acțiunile JD.com au scăzut cu mai mult de 6%.

Conform Comisiei Economice de Supraveghere americano-chineză, mai mult de 150 de societăți chineze sunt listate la bursele americane, totalizând 1,2 trilioane de dolari ca valoare de piață.

Un grup de senatori din Congresul american a subliniat, în vara acestui an, că investitorii americani sunt puși în periocol prin aceste investiții întrucât legislația chineză nu permite autorităților fiscale americane să verifice declarațiile fiscale, înaintând totodată o lege care propunea ca societățile chineze să fie delistate în eventualitatea în care guvernul chinez nu ar lua măsuri cu privire la acest lucru, în maxim 3 ani. Donald Trump a achiesat la această lege, însă nicio acțiune în acest sens nu a fost întreprinsă încă.

Oficialii chinezi și cei americani trebuie să se întâlnească în luna ce urmează, însă analiștii nu prevăd ajungerea la un acord în perioada ce urmează. Acest lucru vine pe fondul unor presiuni și a unor runde de tarife impuse pe importurile din China de către SUA. Un nou val de taxe la import este prevăzut a se aplica de luna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel