Data publicării:

SUA critică Ungaria pentru legea sa privind 'protecţia suveranităţii naţionale'

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Viktor Orban Foto: Agerpres
Viktor Orban Foto: Agerpres
Statele Unite au denunţat miercuri legea ungară privind 'protecţia suveranităţii naţionale', considerând-o 'incompatibilă cu statul de drept', transmite AFP. 

Parlamentul Ungariei a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri prin care se înfiinţează o autoritate de supraveghere responsabilă cu împiedicarea 'interferenţelor străine' în procesul electoral şi se instituie pedepse cu închisoarea.

Menit să 'protejeze suveranitatea' Ungariei, acest pachet legislativ este perceput de criticii prim-ministrului naţionalist Viktor Orban ca o nouă ofensivă de a reduce la tăcere forţele de opoziţie. 'Statele Unite sunt preocupate de decizia guvernului ungar de a promulga astăzi o nouă lege care oferă guvernului ungar instrumente draconice ce pot fi folosite pentru a intimida şi pedepsi persoane ale căror opinii nu sunt împărtăşite de partidul la putere' Fidesz, a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller, citat într-un comunicat de presă.

'Această nouă lege este incompatibilă cu valorile noastre comune ale democraţiei, libertăţii individuale şi statului de drept', a adăugat el. Mai multe ONG-uri pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunţat dorinţa guvernului ungar de a 'reduce la tăcere vocile critice' prin adoptarea acestei legi, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel