SUA cred că Rusia a recuperat câteva resturi ale dronei doborâte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Twitter  Richard @ricwe123
Sursa foto Twitter Richard @ricwe123
SUA consideră că Rusia a recuperat unele resturi ale dronei americane doborâte în Marea Neagră, a declarat pentru CNN un oficial american familiarizat cu chestiunea. Oficialul a descris captura ca fiind reprezentată de bucăți de fibră de sticlă ale dronei MQ-9 Reaper.  

CNN a raportat miercuri că Rusia a ajuns la locul unde drona de supraveghere americană a căzut în Marea Neagră, la aproximativ 70-80 de mile sud-vest de Crimeea.

Dar administrația Biden a minimizat importanța epavei sau potențialul de a culege orice informații sensibile din rămășițele aeronavei.

„Am făcut imposibil ca ei să poată culege ceva cu valoare din rămășițele acelei drone, indiferent de rămășițele care ar putea fi pe suprafața apei”, a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate, pentru CNN, miercuri.

După coliziunea dintre drona americană și avioanele de luptă rusești, de marți dimineață, operatorii de drone au luat măsuri pentru a șterge software-ul sensibil al dronei înainte de a cădea în Marea Neagră, potrivit oficialilor americani.

Drona care a aterizat în apă ar putea fi la aproape o milă adâncime, a declarat miercuri președintele general Mark Milley, într-o conferință de presă.

„Aceasta este proprietatea SUA și o vom lăsa așa, în acest moment, dar probabil nu mai există ceva de recuperat. Probabil că nu sunt multe de recuperat, sincer,” a spus el.

Armata americană a lansat imagini cu un avion de luptă rus care pare să încerce să doboare drona americană peste Marea Neagră.

Videoclipul nou desecretizat descrie momente critice ale întâlnirii în aer, despre care Pentagonul a spus că a durat 30-40 de minute.  

Videoclipul arată camera dronei MQ-9 Reaper îndreptată înapoi spre coada sa și elicea dronei, care este montată în spate, se rotește.

Apoi, un avion de luptă rus Sukhoi SU-27 este arătat apropiindu-se. Pe măsură ce se apropie, vânătorul rus aruncă combustibil în timp ce interceptează drona americană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel