SUA: Camera Reprezentanţilor a aprobat tăierea masivă a cheltuielilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Camera-Reprezentantilor-foto-marines.mil_
Camera-Reprezentantilor-foto-marines.mil_

Camera Reprezentanţilor, dominată de republicani, a aprobat luni planul de compromis pentru ridicarea plafonului de îndatorare al SUA, care impune reduceri ale cheltuielilor bugetare.

Planul trebuie să fie aprobat şi de Senat - teoretic dominat de democraţi - pentru a putea merge la promulgare.

Data-limită pentru votarea acestui plan este marţi la miezul nopţii. În caz contrar, SUA intră în incapacitate de plată, o evoluţie ce ar avea consecinţe negative asupra economiei globale. Potrivit CNN, este probabil ca votul în Senat să aibă loc marţi.

Planul de compromis pentru a permite ridicarea plafonului de îndatorare a fost negociat intens, de săptămâni, de preşedintele Barack Obama şi liderii Congresului.

Citește și:

Principalele puncte ale acordului din SUA privind reducerea deficitului

Rezoluţia a trecut în Cameră cu 269 de voturi pentru şi 161 împotrivă, reuşind să învingă opoziţia din partea democraţilor liberali şi a conservatorilor radicali, care respingeau planul din motive ideologice contrare. Primii se tem de reducerile din programele sociale, ceilalţi nu văd cu ochi buni reducerile în bugetul apărării.

Acordul la care s-a ajuns duminică prevede economii la buget de 2.400 de miliarde de dolari în următorii zece ani, creşte plafonul de îndatorare până la sfârşitul anului 2012 şi stabileşte o comisie legislativă care să facă recomandări pentru o reformă fiscală pe termen lung.

Citește și:

Putin: America “trăieşte dincolo de mijloacele ei, taxând economia globală cu problemele ei şi trăind ca un parazit, pe spinarea economiei globale”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel