Data actualizării:
Data publicării:

SUA, avertisment cu privire la un nou conflict între Israel și Hezbollah: Consecințe dezastruoase pentru Orientul Mijlociu

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
SUA au lansat un avertisment cu privire la un nou conflict între Israel și Hezbollah.

Statele Unite ale Americii avertizează cu privire la ”consecințele dezastruoase” pe care le-ar avea un nou conflict între Israel şi Hezbollah în Liban. De asemenea, SUA au cerut găsirea unei soluții ”diplomatice”.

„Un alt război între Israel şi Hezbollah ar putea deveni cu uşurinţă un război regional, cu consecinţe dezastruoase pentru Orientul Mijlociu”, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în timp ce l-a primit la Pentagon pe omologul său israelian, Yoav Gallant.

„Diplomaţia este, de departe, cea mai bună modalitate de a evita o nouă escaladare”, a adăugat el, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Yoav Galland a declarat că: ”Lucrăm strâns împreună pentru a ajunge la un acord, dar trebuie, în egală măsură, să ne pregătim pentru toate scenariile posibile”.

Escaladare militară cu Libanul

 

O escaladare militară la granița de nord a Israelului cu Libanul a fost provocată de războiul din Fâșia Gaza, care a fost declanșat pe 7 octombrie de un atac al Hamas în sudul Israelului. Acest lucru a stârnit îngrijorări cu privire la extinderea conflictului.

Ministrul Yoav Galland continua marți consultările de la Washington cu oficialii americani cu privire la tensiunile cu administrația președintelui Joe Biden cu privire la livrarea de arme către Israel.

Secretarul de stat Antony Blinken l-a primit pe ministrul israelian luni. De asemenea, secretarul a cerut Israelului să evite o nouă escaladare în Liban, având în același timp discuții cu privire la eforturile de a ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas în Fâșia Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel