Studiu: Volanul maşinii, mai multe bacterii decât colacul unei toalete
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mancare la volan
mancare la volan

Reţineţi asta data viitoare când mergeţi la un fast-food pentru a vă lua ceva de mâncare în maşină. Volanul maşinii dumneavoastră ascunde de nouă ori mai mulţi germeni decât capacul unei toalete, susţine Daily Mail, care citează un studiu.

Cercetătorii au descoperit că în timp ce pe o suprafaţă de circa şase centimetri pătraţi se află circa 80 de bacterii, circa 700 de bacterii periculoase se găsesc în interiorul maşinii, informează realitatea.net.

Studiul a arătat că circa 42% dintre automobilişti mănâncă în timp ce conduc. Doar o treime dintre cei intervievaţi curăţă interiorul maşinii o dată pe an, în timp ce 10% spun că nu s-au deranjat niciodată să şteargă suprafeţele sau să dea cu aspiratorul.

Dr. Ron Cutler director în ştiinţe biomedicale la Universitatea Queen Mary din Londra spune: “În timp ce cele mai multe bacterii au puţine şanse să creeze probleme de sănătăate, în unele maşini s-a descoperit că găzduiesc un număr de specii de bacterii cu potenţial nociv. Cei mai mulţi oameni îşi curăţa casele, dar îşi neglijează maşinile. Iar maşina este mediul perfect pentru ca bacteriile să crească, în special dacă mănânci şi mai cad şi resturi de mâncare prin jur”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel