Data publicării:

Studiu suedez: Ciocolata reduce riscul de accident vascular cerebral la femei

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
ciocolata-bio
ciocolata-bio

Puțini știu că ciocolata, pe lângă plăcerea de a o consuma, are și  beneficii pentru sănătate.

Autor: Roberta Cautiş

Ultima informaţie legată de aceasta este că ea reduce riscul de accident vasculat cerebral, cel puţin în cazul femeilor. În orice caz, oamenii de ştiinţă recomandă să nu se consume în exces şi dacă se poate să alegem ciocolata neagră, deoarece are mai puţin zahăr.

Conform unui studiu efectuat pentru Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, pe un eşantion de aproximativ 33.000 de femei, s-a dovedit: cu cât cantitatea de ciocolată consumată este mai mare, cu atât este mai mic riscul de apariţie al accidentului vascular cerebral, informează 20minutos.es.

Rezultatele studiului  sprijină existenţa unei legături între consumul de cacao şi sănătatea cardiacă, dar fără să încurajeze abuzurile. Deşi susţin că ciocolata poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, cercetătorii atenţionează că excesul ar putea fi contraproductiv şi prin urmare să afecteze organismul.

Directoarea studiului afirmă că “ciocolata ar trebui să fie consumată cu moderaţie pentru că are în componenţă multe calorii, grăsimi şi zaharuri” şi recomandă mai degrabă ciocolata neagră.

Sunt deja numeroase studii ce au demonstrat ideea potrivit căreia consumul de ciocolată are o influenţă pozitivă asupra sănătăţii umane, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare. Aceasta include reducerea presiunii arteriale şi îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel