Studiu OMS. Ana Dodea, MSD: "Asta mi-a atras ATENȚIA. Impact de 15 ori mai MARE decât COVID-19"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ana Dodea, policy&market Acces Director MSD, a vorbit despre un studiu al OMS privind cancerul, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Inovația medicală: acces, impact, schimbări".

"OMS a făcut de curând un raport și cred că l-a publicat în vara aceasta față de controlul cancerului și unul dintre lucrurile care mi-au atras atenția a fost faptul că, practic, în momentul în care există o politică de sănătate coerentă și e viziune pe termen lung vis-a-vis de controlul cancerului, putem să obținem, la fiecare dolar investit, o valoare între 2 - 4 dolari.

Este o sumă semnificativă, iar din punct de vedere societal crește undeva spre 9 dolari. Sunt niște calcule care se pot face inclusiv în România.

Cred că dacă vorbim de cost vs investiție, adevăratul cost pe care-l avem este costul asupra a ceea ce nu facem, costul intervențiilor care nu se întâmplă în sănătate. Costul unei stări de sănătate proaste a populației are un impact de 15 ori mai mare decât ceea ce ne așteptăm la nivel de impact macro-economic al COVID-ului. Trebuie să reflectăm asupra acestor cifre", a spus Ana Dodea, în cadrul evenimentului "Inovația medicală: acces, impact, schimbări. organizat de DC MEDIA GROUP. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel