Studiu: Noul coronavirus, mai contagios cu două zile înainte și la trei zile după primele simptome
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Tumisu de la Pixabay
Imagine de Tumisu de la Pixabay
Virusul SARS-CoV-2 este mai contagios cu două zile înainte și la trei zile după debutul simptomelor, arată un studiu derulat de  Școala de Sănătate Publică a Universității Boston (BUSPH). 

Școala de Sănătate Publică a Universității Boston (BUSPH) arată, în noua cercetare, că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt, cel mai probabil, contagioase cu două zile înainte și la trei zile după debutul simptomelor. 

Studiul publicat în jurnalul științific JAMA Internal Medicine mai arată că există o mare probabilitate ca bolnavii de Covid să fie asimptomatici dacă au luat virusul SARS-CoV-2 de la un bolnav asimptomatic. 

Autorii principali ai noii cercetări au informat că și-au dorit să vadă dacă rezultatele din studiile anterioare ar putea fi confirmate și dacă atenția este pusă pe cazurile secundare, la persoanele de contact apropiate. Astfel, a fost studiată transmiterea Covid-19 la aproximativ 9.000 de apropiați ai cazurilor primare din provincia chineză Zhejiang, din perioada ianuarie 2020 - august 2020. 

Pentru a distinge cazurile pre-simptomatice de cele asimptomatice, persoanele infectate au fost monitorizate de cercetători cel puțin 90 de zile după primul test pozitiv de Covid.

Dintre cazurile primare, 89% au dezvoltat simptome ușoare sau moderate, iar 11% au fost asimptomatici. Nicio persoană nu a dezvoltat simptome severe. 

Rezultatele cercetării sugerează că momentul expunerii la simptomele cazurilor primare este important pentru transmitere. Testarea rapidă și carantinarea imediată a pacienților au, de asemenea, un rol crucial pentru a controla pandemia. Vaccinarea reduce severitatea clinică în rândul celor care dezvoltă Covid, a informat unul dintre autorii studiului, dr. Martinez. 

VEZI ȘI: CDC: Vaccinurile anti-COVID au crescut rapid procentul celor care au anticorpi

Potrivit unui studiu, vaccinurile anti-COVID au crescut rapid procentul de americani care au anticorpi.

Vaccinurile anti-COVID au crescut rapid procentul de americani care au anticorpi, arată o analiză făcută de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA. Site-au guvernamental RO Vaccinare a preluat informația și a arătat că noile date ale CDC demonstrează că din ianuarie până în mai 2021, procentul americanilor cu anticorpi COVID-19 a crescut de la 20,5% la 83,3%.

Informațiile au fost obținute din statisticile privind donarea de sânge în SUA. Vaccinarea este cel mai bun mod de protecție împotriva bolilor severe cauzate de COVID-19, este concluzia RO Vaccinare. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel