Studiu: Limonada de turmeric este eficientă pentru combaterea depresiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Marta Branco: Pexels
Fotografie de la Marta Branco: Pexels
În acest articol vă vom prezenta un studiu științific care dovedește eficacitatea limonadei de turmeric ca antidepresiv natural și modul ei de preparare.

Depresia este o boală care nu poate fi trecută cu vederea și nu trebuie ascunsă. Mulți suferă de ea și de multe ori este greu de recunoscut simptomele. De multe ori, însă, este greu de acceptat faptul că ne aflăm în prezența acestei probleme. Un studiu citat de Salutecobio arată cum limonada de turmeric ar putea fi utilă în combaterea acestei probleme psihice.

Tulburarea depresivă reprezintă o boală reală care în unele gospodării poate fi chiar invalidantă. Consecințele pot afecta viața privată făcând din ”omul bolnav” o persoană care cu greu poate interacționa cu lumea din jur: atât în ​​familie, cât și cu restul lumii.

Aceasta presupune o influență negativă atât la locul de muncă, cât și la școală (dacă ești adolescent); poți avea tulburări de somn dar și probleme alimentare. În concluzie, pe lângă sănătatea mintală, este afectată și sănătatea fizică. Nu există restricții de vârstă pentru această boală. Mai mult suferă însă cei care au între 20 și 30 de ani, dar mai ales cei care au între 30 și 40 de ani.

Există multe medicamente antidepresive pe piață care, evident, au și efecte secundare.

Turmeric împotriva depresiei

Evident că nu spunem că este de preferat să folosiți metoda naturală, vă informăm doar despre o alternativă valabilă, care nu are efecte secundare și este simplu de făcut. ACEASTA  ESTE LIMONADA DE TURMERIC... Un adevărat remediu pentru sănătatea fizică, dar și psihică.

În acest sens, studiile au fost efectuate la Universitatea din Bhavnagar Medical College din India și publicate în revista ”Fitoterapie Research”.

Cercetătorii au observat că datorită curcuminei conținute de turmeric, pacienții au avut rezultate excelente.

 

Cum se prepară limonadă cu turmeric

Ingrediente: 550 ml apă, 150 ml suc de lămâie, 2 linguri de miere, 3 linguri de turmeric (nu prea mult),100 ml suc de afine, o portocală stoarsă, un praf de scorțișoară ( de recomandat ca toate ingredientele să fie organice)

Prepararea

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele. Puneți limonada obținută la frigider si consumați câte un pahar pe zi! Este de preferat dimineața după micul dejun. Dacă nu vrei sa o consumi rece, o poți transforma într-o băutură caldă, un ceai. 

Citește și....

Dieta împotriva acidului din stomac: ce să mănânci pentru a te simți mai bine

Refluxul gastric apare atunci când există un retur de acid din stomac în esofag. Acest lucru poate provoca complicații sau simptome supărătoare, cum ar fi arsurile la stomac.

Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este că sfincterul esofagian inferior (LES) este slăbit sau deteriorat. În mod normal, LES se închide pentru a preveni trecerea alimentelor din stomac în esofag.

Potrivit unui articol publicat de Salutecobio, consumul de alimente potrivite este cheia pentru controlul refluxului de acid sau a bolii de reflux gastroesofagian (GERD), o formă severă și cronică de reflux acid. Să vedem ce alimente sunt potrivite pentru combaterea refluxului, dieta pentru a rezolva problema.

Dieta împotriva refluxului gastric

Dacă aveți prea mult acid, puteți încorpora aceste alimente specifice în dieta dumneavoastră pentru a vă gestiona simptomele de reflux acid. Niciunul dintre aceste alimente nu vă va vindeca starea, iar decizia dumneavoastră de a încerca aceste alimente specifice pentru a vă calma simptomele ar trebui să se bazeze pe experiențele dumneavoastră personale cu acestea.

Legume și fructe (nu citrice). Aproape toate fructele și legumele ajută la reducerea acidului din stomac. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi și zahăr și oferă fibre și substanțe nutritive importante. În plus, legumele sunt în mod natural sărace în grăsimi și zahăr. Opțiunile bune includ fasole verde, broccoli, sparanghel, conopidă, verdeață cu frunze, cartofi și castraveți.

Ghimbir. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale și este un tratament natural pentru arsurile la stomac și alte probleme gastrointestinale. Puteți adăuga rădăcină de ghimbir rasă sau feliată la rețete sau smoothie-uri sau puteți bea ceai de ghimbir pentru a ameliora simptomele.

Cereale integrale. Fibrele bogate, cerealele integrale precum orezul brun, fulgii de ovăz și pâinea integrală ajută la stoparea simptomelor de reflux acid. Sunt o sursă bună de fibre și pot ajuta la absorbția acizilor din stomac.

Citește mai mult aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel