Studiu: Creierul psihopaţilor este diferit de cel al unei persoane normale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Sunt reci, nemiloşi şi antisociali. Vorbim despre oamenii psihopaţi. Lipsa lor de compasiune nu pare umană. Ceea ce este cert este faptul că ei se comportă ciudat deoarece au creierul diferit de al unui om normal. Aceasta este concluzia unui studiu relizat la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Autor:Anca Murgoci

Este primul studiu care arată caracteristicile cerebrale pe care le are un psihopat. Cercetătorii au făcut analize pe un grup de deţinuţi şi au observat că există diferenţe la nivel cerebral între cei psihopaţi şi cei care nu au probleme in acest sens. „Este primul studiu care arată multe diferenţe cerebrale, atât structurale, cât şi funcţionale, la cei diagnosticaţi cu psihopatie”, spune Michael Koenigs, profesor de psihiatrie de la Universitatea din Wisconsin.

Potrivit www.20minutos.es, studiul a fost realizat într-o închisoare din Wisconson. Au fost comparate creierele a 20 de persoane cu probleme cerebrale si alte 20 de persoane care nu aveau astfel de probleme de sănătate. Trebuie menţionat că deţinuţii care au fost supuşi testării au comis delicte similare. Creierele au fost analizate prin rezonanţă magnetică. Studiul arată că psihopaţii au o conexiune redusă între cortexul prefrontal, partea creierului responsabilă cu sentimentele de empatie şi vinovăţie şi între amigdală, responsabilă cu sentimentele de teamă şi anxietate.

Rezultatele cercetării au fost publicate în The Journal of  Neuroscience. Acestea ar putea ajuta la comprehensiunea caracterului impulsiv şi antisocial pe care îl au persoanele psihopate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel