STUDIU: Cannabisul ar fi originar din China
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un studiu elvețian și chinez a demonstrat faptul că originea plantei de cannabis este în China. 

Cele mai timpurii exemplare de cannabis și-ar fi avut rădăcinile în partea de nord-vest a Chinei și nu sud-estul continentului asiatic, așa cum se credea inițial, conform unui studiu științific citat de CNN. Cercetătorii au descoperit că specia cannabis sativa, o plantă iubită și blamată în același timp, folosită mai ales în scop recreațional, a apărut în perioada neolitică (10.000 - 3.000 î.Hr.), conform comunicatului de presă al oamenilor de știință, scrie CNN

Cannabisul a fost una dintre primele plante domesticite de oameni și are o istorie bogată ce se întinde peste domeniul textilelor, al mâncării și al uleiurilor. Istoria acestei plante nu a fost ușor de cercetat, mai ales din cauza restricțiilor impuse în privința acestei plante. 

Cannabisul folosit de oamenii din neolitic

Pentru a ajunge la sursa inițială, cercetători din Elveția și China au comparat 110 genomuri extrași din diferite plante de cannabis sativa, de la specii sălbatice, unele domesticite și hibrizi moderni de cânepă și marijuana cu diferite nivele de tetrahydrocannabinol (THC).

Comparația a separat plantele analizate în 4 mari grupe, inclusiv cannabisul bazal, care poate fi găsit în China și Statele Unite. Descoperirile au indicat faptul că cei care au domesticit cannabisul și au creat cânepa și marijuana (două categorii distincte), au realizat acest lucru în urmă cu 12.000 de ani, chiar în aceeași perioadă în care apăruse un nou val în ceramica și meșteșugurile vremii. 

Jointul și vaccinul 

Autoritățile din Washington le-au permis, luni, comercianților care dețin licență pentru vânzarea de cannabis să ofere câte o țigară cu marijuana adulților care se vaccinează împotriva COVID-19. Permisiunea a fost acordată de către Consiliul pentru Băuturi Alcoolice și Cannabis (LCB), iar promoția este intitulată „Joints for Jabs” (Jointuri în schimbul vaccinării), potrivit Antena 3.

Prin această campanie se dorește popularizarea și susținerea eforturile autorităților privind imunizarea populației împotriva COVID-19. Promoția se adresează adulților cu vârste de cel puțin 21 de ani și expiră în 12 iulie. Aceasta nu este prima astfel de ofertă realizată de LCB. Anterior, instituția a anunțat că persoanele care decid să se vaccineze împotriva COVID-19 vor primi gratuit bere, vin și cocktailuri. În statul Washington, aproximativ 49% dintre cetățeni sunt complet vaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel