Student la 80 de ani: vârsta nu este o limită
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
Samuel Malheiros student la 80 de ani
Samuel Malheiros student la 80 de ani

Potrivit CNN, Samuel Malheiros din Vitoria, Brazilia, deși are vârsta de 80 de ani consideră că nu este niciodată prea târziu să învețe ceva nou. Acesta studiază limba engleză la o universitate din Oxford.

Autor: Marina Peteoacă

Anul acesta, avocatul în vârstă de 80 de ani, a decis să traverseze Atlanticul pentru a studia limba engleză la Kaplan International Colleges, din Oxford.

Malheiros vorbește deja mai multe limbi, incluzând franceza, spaniola, italiana și portugheza, dar a realizat că este timpul să învețe limba cea mai înțeleasă de pe glob – engleza.

„Am avut întotdeauna un interes în filozofia analitică, care este foarte apreciată în țările anglo-saxone și am vrut să am abilitatea de a face parte din acelea, de asemenea”, a spus Malheiros.

Familia lui Samuel a fost foarte surprinsă când a auzit că acesta se va întoarce la școală la această vârstă, dar i-au admirat și susținut inițiativa de a călători în străinătate și de a învăța o nouă limbă.

Conform lui Malheiros, acesta a mai studiat engleza în trecut, dar niciodată nu a avut șansa de a o învăța „cum trebuie”. „În decursul studiului și în timpul participării la activitățile sociale ale școlii, mi-am făcut prieteni la Kaplan din toată lumea. Fiind în aceeași școală cu studenți de naționalități diferite, trebuie să vorbim în engleză între noi tot timpul. Este provocator și îmi place”.

Directorul școlii, Sean Ahern, a spus că Samuel a devenit foarte popular printre studenți și că a reușit să-și facă o mulțime de prieteni prin împartășirea experienței sale de viață.

Malheiros este foarte determinat în atingerea noului țel, de aceea și-a extins perioada de ședere la Universitaea din Oxford cu câteva săptămâni. „Călătoria mea nu se va termina aici. Când voi termina de studiat, plănuiesc să călătoresc în întreaga lume și să continui să vorbesc și să învăț engleza”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel