Data actualizării:
Data publicării:

Ștrudel cu dovlecei: o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelită într-un foietaj crocant

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ștrudel cu dovlecei - o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelita într-un foietaj crocant. Sursa - Pexels
Ștrudel cu dovlecei - o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelita într-un foietaj crocant. Sursa - Pexels

Ștrudelul cu dovlecei este o rețetă, care nu ar trebui să lipsească din cartea ta de bucate. 

Gustos și îmbietor, ștrudelul cu umplutură de dovlecei trebuie servit la temperatura camerei. Umplutura, gustoasă și cremoasă, va fi învelita într-un foietaj crocant. Pregătirea va fi rapidă și ușoară și va fi gata în câteva minute.

 

Ștrudel cu dovlecei: iată ingredientele de care aveți nevoie:

ulei de măsline,

60 de grame de praz,

70 grame șunca fiartă tăiată cubulețe,

250 grame dovlecei,

busuioc și sare după gust,

150 grame brânză robiola,

1 rulou de foietaj.

 

Pregătirea rețetei

 

Dovleceii spălați se dau prin răzătoare, iar prazul se taie felii. Punem pe aragaz o tigaie cu un stop de ulei și călim ușor prazul. Se adaugă apoi dovleceii, se sărează și se lasă pe foc câteva minute.

Păstrează fructele proaspete, chiar și un an, fără frigider. Urmează acești pași și bucură-te de rezultat

Adăugăm în tigaie șunca fiartă, tăiată cubulețe și amestecăm. Ulterior, punem în tigaie și brânza robiola și amestecăm până când e dizolvă. Ultimul ingredient este busuiocul tocat.  În acest moment umplutura este gata.

Patru greșeli pe care le faceți atunci când dezghețați carnea: ar trebui să le evitați, ca produsul să nu se altereze

Pe o suprafață de lucru întindem o aluatul foietaj. În centru se așează umplutura făcută și se nivelează cu o lingură. Închideți bine aluatul și faceți mici tăieturi oblice pe suprafața ștrudelului.  

Într-un vas mic, se bate un ou cu un strop de ulei. Cu acest amestec se unge, cu o pensulă, suprafața ștrudelului. La final, presară deasupra câteva semințe de susan.

Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas

Acum trebuie doar să transferăm ștrudelul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava la cuptor și gătim 20 de minute la 200 de grade.

 

BONUS. Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică

 

Pizza este unul dintre preparatele iubite de toată lumea. O felie de pizza ne oferă, de fiecare dată, momente pure de placere la masă.

În mod tradițional, servim pizza la restaurant sau o cumpărăm congelată de la supermarket. În realitate, am putea face și acasă o pizza delicioasă.  

Rețeta cu care vrem să vă inspirăm oferă o umplutură fantastică cu ingrediente proaspete de vară. 

Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

Cei care vor să se bucure de rețeta de azi pune pe masă un preparat fantastic, făcut în propria bucătărie.  

 

Ingredientele necesare pentru 3 pizza sunt:

500 grame de făină;

300 grame de mozzarella;

300 grame roșii cherry;

100 grame șuncă crudă;

300 ml apă;

15 grame sare;

12 grame drojdie de bere;

ulei de măsline;

rucola.

 

Modul de preparare 

 

Această pizza de casă se coace într-o tigaie și este a fel de bună ca cea de a pizzerie. Mai întâi, încălzim apa și o turnăm peste drojdie, pentru a o dizolva. Ulterior, amestecăm, într-un robot de bucătărie, drojdia dizolvată, făina și 3 linguri de ulei. Alternativ putem frământa și cu mâna.

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Mixăm timp de 5 minute, adăugând puțin câte puțin apa rămasă. La final trebuie să obținem o sferă destul de netedă și uniformă.

Punem aluatul într-un recipient uns cu ulei și îl lăsăm să crească aproximativ 3 ore. După ce timpul a expirat, împărțim aluatul în trei părți și le lăsam la crescut încă o oră, acoperite cu o folie.

Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor

După o oră, întindem aluatul în trei tăvi, rotunde sau dreptunghiulare și îl întindem bine. Facem câteva găuri cu furculița și îl ungem cu puțin ulei. Coacem blatul de pizza în cuptorul încins, timp de 10-12 minute, la 220 de grade.

Acum ne putem ocupa de umplutură: adăugăm roșiile tocate și mozzarella tăiată cubulețe. Se condimentează cu o picătură de ulei și se adaugă rucola și șunca crudă. Pizza noastră este gata! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel