Structura anului școlar 2024 - 2025: Vacanța se ia pe județe /foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Din punct de vedere administrativ, anul școlar 2024 - 2025 începe la data de 1 septembrie 2024, se încheie la data de 31 august 2025 și are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat pe pagina de Facebook structura anului școlar 2024-2025. Vacanța din luna februarie va fi luată în funcție de județ.

"Util pentru părinți: în cazul în care nu ați fost încă anunțați de către școli, mai jos găsiți harta cu vacanța din februarie 2025 pentru fiecare județ, realizată de colegii mei.

Informațiile privind vacanța din februarie 2025 ne-au fost transmise de inspectoratele școlare. Anul școlar viitor începe pe 9 septembrie, iar primul interval de cursuri se încheie pe 25 octombrie.               

Celelalte intervale de cursuri: 4 noiembrie - 20 decembrie; 8 Ianuarie - 7/14/21 februarie, în funcție de săptămâna de vacanță aleasă la nivel de județ; 17/24 februarie/3 martie - 17 aprilie; 28 aprilie - 20 iunie.

În linkul de aici găsiți toate detaliile privind structura anului școlar viitor.

A rămas mai puțin de o lună până când copiii se vor întoarce la școală! Bucurați-vă de timp #împreună!", a scris Ligia Deca pe Facebook.

Calendar BAC 2024, sesiunea de toamnă, probele de competențe

  • 8 – 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]
  • 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]
  • 12 august: Evaluarea competențelor digitale [proba D]
  • 13 – 14 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

„Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă și un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ). În situațiile în care această condiție nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte școli”, transmite Ministerului Educației printr-un comunicat de presă. 

Când încep probele scrise în a doua sesiune 

  • 19 august: Limba și literatura română – proba E.a)
  • 20 august: Proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)
  • 22 august:: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Primele rezultate vor fi afișate pe 26 august, până la ora 12:00. În aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, candidații pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 30 august, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fi susținut probele de evaluare a competențelor, să fi participat la toate probele scrise, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și să aibă, în final, o medie de minimum 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel