Stroe, despre Actul Coabitării: O greşeală cu scop nobil
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
radu-stroe-dc1
radu-stroe-dc1

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a vorbit vineri seară, la Antena3, despre actul de coabitare semnat de premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, catalogând documentul drept “o greşeală cu scop nobil“.

În ceea ce priveşte actul semnat de premier şi preşedinte, ministrul de Interne a declarat că nu se simte confortabil, dar că “nu avem toate elementele pentru a face o pronunţare sentenţioasă”. În final, Stroe a recunoscut că “mai sunt şi greşeli pe lumea asta, dar au un scop nobil”.

Radu Stroe a spus că legătura dintre PSD şi PNL este o “relaţie de prietenie foarte serioasă, pe baze de principii extrem de importante care au stat la baza construirii USL. Această construcţie – niciodată nu poţi fi sigur ce se întâmplă în viaţă la un moment dat – nu are niciun motiv să deraieze”.

Călăul USL, condamnat să clacheze politic

În cazul în care Uniunea Social Liberală nu va dura, oricine va fi responsabil de “ruperea alianţei” “va claca politic definitiv”, potrivit ministrului. “Numai un accident istoric putea să duca la puterea alianţei, dar cel care va face pasul pentru ruperea acestei alianţe, politic, o va termina. Dacă mă gândesc la Antonescu, cred că  e ultimul pas. Domnul Ponta e mai tânăr, dar dacă se va produce din partea PSD, nici el nu va avea un viitor strălucit”, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a adăugata că scorururile obţinute la legislative de cele două partide au fost provocatae de “supunerea la aceste umilinţe, la înlăturarea statului de drept în cele mai mici elemente, fără a vorbi de dictatură, dar autoritarismul lui Traian Băsescu a umilit populaţia, i-a stârnit ura până la urmă”. Astfel, a continuat Stroe, populaţia a votat în favoarea USL “nu din dragoste pentru noi, ci din speranţa că vom îndrepta parte din aceste nedreptăţi cât mai rapid”.

“Sigur că lumea vrea sânge, eu vreau să spun că Guvernul Ponta – şi cel din prima etapă, şi cel de azi – a început să repare. Evident, se află într-o situaţie economică ce îl obligă să facă socotelile foarte precis”.

“Proiecţia bugetară se va definitiva după intâlnirea cu organismele internaţionale, vedem care e deficitul. De aceea, e destul de relativ şi e firesc să fie rezervat (n.r.: premierul Victor Ponta). După  15 ianuarie, vom putea discuta. Le spun sindicatelor, cetăţenilor să nu se grăbească să dea cu piatra”, a spus Radu Stroe despre situaţia economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel