Stresul la locul de muncă, factor decisiv pentru apariția unei anumite boli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Un loc de muncă cu prea multe sarcini de îndeplinit și multe termene limită de respectat crește nivelul de stres în organism și ne putem îmbolnăvi.

Acest lucru, susțin cercetărorii, se traduce prin faptul că organismul este nevoit să secrete în cantități mari doi hormoni. Aceștia își lasă amprenta asupra inimii.

Cercetătorii de la Harvard Health Watch au publicat un studiu, citat de Antena 3, în care au arătat că stresul cronic obligă inima să lucreze mai mult, iar acei hormoni pot restricționa vasele de sânge, ceea ce duce la creșteri bruște ale tensiunii arteriale

Mai grav este, atrag atenția medicii, că acești hormoni secretați de organism în condiții de stres acționează chiar și atunci când factorul stresant a fost îndepărtat. Din cauza situațiilor stresante apărute des la locul de muncă, sunt multe persoane care încep să adopte obiceiuri nesănătoase.

Conform sursei citate, aceste persoane pot recurge la o alimentație dezechilibrată, să renunțe la mișcare, chiar și la plimbatul animalelor de companie, vor renunța la programul de odihnă și le înlocuiesc pe acestea cu alcool și tutun. Toate, însă, amplifică problemele de sănătate deja existente și, mai ales, acele boli de inimă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel