Data publicării:

Street FOOD Festival revine la Galați. Patru zile de distracție pe malul Dunării

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Street FOOD Festival revine la Galați în perioada 2-5 septembrie 2021.

Grădina Publică va deveni, în perioada 2-5 septembrie, din nou locul unde preparatele internaționale se întâlnesc cu pofticioșii din oraș. Băuturile reci, decorurile frumoase, muzica bună și atmosfera relaxantă fac și ele parte din meniu.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Street Food este un eveniment de succes, pe care gălățenii îl așteaptă în fiecare an și de care știu să se bucure. Și anul acesta organizatorii s-au asigurat că vor fi preparate pentru toate gusturile în Grădina Publică, unde și-au anunțat prezența 20 de vendori cu mâncăruri delicioase. Street Food Festival vine cu patru zile de distracție pentru gălățeni”.

Constantin Covaliu, Manager proiect Street FOOD Festival: "Ne bucurăm că vom ajunge la Galați pentru al patrulea an consecutiv. E o mare realizare că nu am întrerupt nici în 2020 tradiția și ne-am revăzut cu gurmanzii de aici. Totuși, contextul de anul trecut ne-a limitat în a oferi gălățenilor experiența completă cu care i-am obișnuit și pe care o merită. Anul acesta ne revanșăm și promitem că fiecare vizitator va găsi o ofertă culinară bogată și o atmosferă foarte frumoasă, de care să se bucure în Grădina Publică alături de cei dragi."

Dacă ți-e dor de street food-ul tău preferat, sigur îl vei regăsi în oferta culinară, iar dacă vrei să încerci ceva nou, vei avea din ce să alegi, în timp ce revitalizarea rețelelor sociale cu poze frumoase va fi o altă consecință a vizitei tale în festival, mai transmit organizatorii. Conceptul festivalului din acest an e Yummy & Yay, ceea ce promite o colecție mare de experiențe, atât pentru pofticioși cât și pentru cei care vor să petreacă o seară alături de cei dragi în aer liber. Evenimentul este cofinanțat de către Primărie care a alocat 160.000 de lei. 

Street FOOD Festival va avea loc între 2-5 septembrie în Grădina Publică. Programul este între orele 12.00 și 23.00 în zilele de joi și vineri, iar în weekend între orele 10.00 și 23.00. Intrarea este liberă. 

KATHE, AKANA! Primul festival internațional de teatru rom din România

 

Prima ediție KATHE, AKANA! Festival Internațional de Teatru Rom prezintă, între 30 august și 6 septembrie, spectacole de teatru și cine-teatru, creații recente și premiere realizate de artiste și artiști romi profesioniști din Austria, Germania, Slovacia, România, Ucraina și Ungaria. Directorul artistic al festivalului Alex Fifea, dramaturg, actor și regizor rom, împreună cu Rodrigo Balogh (Ungaria), Mihaela Drăgan (România) și Andrei Șerban (România) au făcut selecția spectacolelor.

KATHE, AKANA! este o platformă culturală de prezentare, reprezentare, întâlnire și dialog care promovează diversitatea culturală, non-discriminarea, accesul la cultură și educația culturală în direcția combaterii stereotipurilor negative despre romi.

„Vrem să dăm o voce romilor și prin teatru și cultură. Este nevoie să ne cunoaștem și să ne recunoaștem, romi și ne-romi, pentru a putea reconcilia diferențele culturale istorice. Am făcut o selecție de spectacole care abordează tematici și estetici contemporane bazate pe documentarea realului și micro-istorii.”, spune Alex Fifea, directorul artistic al KATHE, AKANA! și continuă:

„KATHE, AKANA! are un mesaj social clar de educație, de conștientizare și întărire a unei identități pozitive, iar această diversitate culturală despre și mai ales cu romi, lucrează pentru o armonizare în interior, pentru comunitatea romă, cât și în exterior, pentru populația majoritară ne-romă.”, încheie Fifea (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel